Ali Erbaş da ‘stokçuluk’ tartışmalarına dahil oldu

Yayın tarihi: 8 Aralık 2021 Çarşamba 1:10 pm - Güncelleme: 8 Aralık 2021 Çarşamba 1:10 pm

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, piyasada stokçuluk yapanlara ilişkin olarak “Elinde ürün olduğu halde daha çok kazanma hırsıyla piyasaya sürmemek yani ihtikara tevessül etmek, İslam’ın üstün ahlak ilkeleriyle bağdaşmayan ve yasakladığı bir davranıştır” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı Konferans Salonu’nda 40’ıncı İl Müftüleri İstişare Toplantısı’nın 18 maddeden oluşan sonuç bildirgesini okudu.  Erbaş’ın okuduğu bildirgede, son dönemde AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da “Bunun bedelini ağır ödeyecekler” diyerek tepki gösterdiği “stokçuluk” yapanlarla ilgili mesajı dikkat çekti.

Erbaş şunları söyledi:

“İslam’ın iyilik, isar, yardımlaşma, dayanışma, paylaşma gibi erdemlerin toplumun tüm fertlerini kuşatacak bir anlayışla ikame edilmesini, birlikte yaşama ahlakına ve hukukuna özen gösterilmesini istediğini” belirten Erbaş, “Bencilce davranarak kişisel menfaat sağlamaya yönelik yaklaşımlarda bulunmak, elinde ürün olduğu halde daha çok kazanma hırsıyla piyasaya sürmemek yani ihtikara tevessül etmek, İslam’ın üstün ahlak ilkeleriyle bağdaşmayan ve yasakladığı bir davranıştır. İnsaniyet açısından da kabul edilemez bir durumdur”

Merkez Bankası, piyasaya 68 milyar TL verdi