Ali Babacan’ı ziyaret eden Gültekin Uysal’dan ‘altılı masa’ yanıtı

Yayın tarihi: 19 Nisan 2022 Salı 1:11 pm - Güncelleme: 19 Nisan 2022 Salı 1:14 pm

Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal, liderler turuna DEVA Partisi lideri Ali Babacan’la devam etti. Uysal burada ‘altılı masa’ya ilişkin de konuştu.

Tartışmalara neden olan adaylık kriterleri açıklaması sonrası dün liderler turuna çıkan Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, bugün DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ı ziyaret etti. DEVA Partisi Genel Merkezi’nde basına kapalı gerçekleşen görüşme 50 dakika sürdü.

‘HİÇ ÖYLE ŞEY OLUR MU?’

Uysal, ziyaretin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, rutin bir görüşme olduğunu belirterek Babacan’a teşekkür etti. Bir gazetecinin “Altılı masa dağılıyor yorumları yapılıyor, nasıl değerlendirirsiniz?” sorusuna Uysal, “Hiç öyle şey olur mu?” yanıtını verdi.

Uysal, bugün İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nu da ziyaret edecek.

Uysal, dün de önce CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sonra Saadet Partisi Temel Karamollaoğlu ile görüşmüştü.

Gültekin Uysal, önce Kılıçdaroğlu sonra Karamollaoğlu ile görüştü

TARTIŞMA NASIL BAŞLADI?

Demokrat Partisi lideri Gültekin Uysal’ın Cumhurbaşkanı adaylığı için sıraladığı ölçülere ilişkin tartışmalara neden olmuştu. “Türk Milleti’nin Cb adayı ile ilgili beklentisinin 3 ölçüsü var” diyen Uysal, şu ifadeleri kullanmıştı:

1) 20 yıllık Akp döneminde sorumluluğa ortak olmamış olmak,

2) Seçilebilirlik,

3) Seçim sonrası 20 yılda Akp tarafından ‘devr-i sabık’ muamelesine maruz kalan TC Devleti’ni kurucu bir ruhla yeniden tesis etme yetisi!”

Uysal, konuyla ilgili daha sonra yeni bir açıklama yapmış, “Bu konuya dair ifadelerimin farklı mecralarda maksadım dışında yorumlandığını üzülerek gözlemliyorum. Kast ettiğim kişiler açıkça Beştepe etrafında kümelenmiş dar çıkar gruplarıdır. Ortak bir yaşam inşası için 6’lı masa etrafında bir araya gelmiş partiler/liderler değildir” ifadelerini kullanmıştı.

Gültekin Uysal adaylık kriterlerine açıklık getirdi

‘UYSAL’IN DÜZELTMESİ PARTİDE YETERLİ BULUNMADI’

Halk TV yazarı İsmail Saymaz ise Kılıçdaroğlu’nun dün gece Davutoğlu’nu aradığını ve Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal’ın cumhurbaşkanlığı çıkışını sorduğunu yazmıştı.

Yazısında Davutoğlu’nun, Uysal’ın tweet’i karşısında şaşırdığını ve yakın çevresine “CHP’nin de bir şeyler söylemesi gerekmez mi?” dediğini ifade eden Saymaz, “Kılıçdaroğlu, Hoca’nın kırgınlığını duymuş olmalı ki, gece yarısı telefon açtı. Dünkü görüşmede Davutoğlu, ‘Doğrusu, üzüldüm. Bu işin muhatabı liderlerdir. Biz bir uzlaşma iklimi oluştururken, hoş olmadı’ dedi. Öğrendiğim kadarıyla Gelecek Partisi, Uysal’ın düzeltmesini yeterli bulmadı. Uysal, bugün Kılıçdaroğlu ve Temel Karamollaoğlu’nu, yarın Ali Babacan’ı, çarşamba günü Meral Akşener ve Davutoğlu’nu ziyaret edecek. Bu ziyaretler hasarı onarır diye düşünüyorum” ifadesini kullanmıştı.

Gültekin Uysal eski AKP’lilere kapıyı kapattı