Ali Babacan’dan Turgut ailesine taziye ziyareti

Yayın tarihi: 16 Kasım 2020 Pazartesi 10:27 pm - Güncelleme: 16 Kasım 2020 Pazartesi 10:27 pm

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, gözaltına alındıktan sonra ‘helikopterden düştü’ denilerek hastaneye kaldırılan ve yaşamını yitiren Servet Turgut’un ailesini ziyaret etti. Babacan “İşkenciye sıfır tolerans ilkesiyle yola çıkan iktidar, işkenceciye sıfır ceza noktasına vardı” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin 1. Olağan İl Kongresi nedeniyle Van’a gitti. Babacan, helikopterden atıldığı iddia edilen  ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Servet Turgut’un ailesini ziyaret etti. Babacan, Turgut’la birlikte gözaltına alınarak, helikoptere bindirilen ve sonrasında ‘helikopterden düştü’ denilerek hastaneye yatırılan Osman Şiban’ı da telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

20 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra 64 yaşında yaşamını yitiren Turgut’un evini ziyaret ettiklerini söyleyen Babacan, “Eşini, altı kızını, bir oğlunu gördük. Baş sağlığı diledik. Aile gerçekten perişan. Mersin’de bulunan Osman Şiban’ı telefonla aradık, ona ve yakınlarına geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Son derece üzgünüz” dedi.

“İKTİDAR İŞKENCECİYE SIFIR CEZA NOKTASINA VARDI”

İl kongresindeki konuşmasında da Şiban ve Turgut’u hatırlatan Babacan, “Bugünkü iktidar, işkenceye sıfır tolerans ilkesiyle çıktığı yolda işkenceciye sıfır ceza noktasına vardı. Bakın, polis karakolunda çekilen işkence fotoğraflarının ayan beyan servis edildiği bir ülke olduk. İşkence, adeta bir ceza politikası haline dönüştü” dedi.

“İŞKENCE GÖRÜNTÜLERİ HEPİMİZİ DERİNDEN YARALANDI”

Babacan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Son yıllarda Van’dan gelen işkence görüntüleri hepimizi derinden yaraladı. Üç sene önce mantar toplayan köylüler gözaltına alındı, köylülere işkence yapıldı. Ama gerçek ortaya çıktı. İşkence yaptıkları insanlar, mantar toplamaya giden köylülermiş. Peki özür dileyen oldu mu? Bu hatayı yapanlardan hesap soran oldu mu? Bu gariban insanlara işkence yapanlara göstermelik bir dava açtılar. Birinci derece mahkemesi, yargılanan sanık hakkında beraat kararı verdi. Bu kararı veren hakimler kimden güç alıyorlar? Peki o işkenceyi yapanlar kimden güç alıyorlar?”