Ali Babacan’dan ‘Cumhurbaşkanı adaylığı’ açıklaması

Yayın tarihi: 3 Haziran 2022 Cuma 10:56 pm - Güncelleme: 4 Haziran 2022 Cumartesi 4:54 am

DEVA Partisi Lideri Ali Babacan, Güçlendirilmiş  Parlamenter Sistem için bir araya gelen altı muhalefet partisinin Cumhurbaşkanı adayı konusunda anlaşamazsa kendisinin partisi adına aday olacağını bildirdi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin il binasını açılışını gerçekleştirmek ve bir dizi ziyaret için Bolu’ya geldi.  Merhum İzzet Baysal’ın anıt mezarına yaptığı ziyaretten sonra yürüyerek yurttaşlarla bir araya geldi. Bir yurttaş  Ali Babacan’a, ‘Altılı masada HDP’nin olup olmadığı’ sorusunu yöneltti. Babacan, “O masada HDP’yi görüyor musunuz?” şeklinde cevap verdi.

HDP İLE DİYALOĞUMUZ VAR

Yurttaşın, “Altta var, üstte var diyorlar” demesine ise, Babacan, “Yalan söylüyorlar” dedi. Babacan, “HDP ile bizim diyaloğumuz var ama şuanda işbirliği yok” ifadelerini kullandı.

Ali Babacan’dan ‘beşli çete’ye şartlı evet

“UZLAŞMA YOKSA DEVA PARTİSİ’NİN ADAYI BABACAN’DIR”

Babacan, 6’lı masada cumhurbaşkanı adayı olarak bir ismin konuşulmadığını ifade ederek “Her parti kendi içinde değerlendirmelerini yapıyor. Ama çok açık bir konu var. 6’lı masada ortak cumhurbaşkanı adayıyla ilgili uzlaşma olmazsa DEVA Partisi’nin adayı Ali Babacan’dır” diye konuştu.

 

Ali Babacan’ın Ergenekon ve Balyoz tahliyelerinden şüpheleri varmış!