Ali Babacan: Türkiye’nin bir politikası yok kararlar rastgele alınıyor

Yayın tarihi: 19 Ağustos 2022 Cuma 8:59 pm - Güncelleme: 5 Ekim 2022 Çarşamba 10:17 am

DEVA Partisi Lideri Ali Babacan, Aksaray’da iş dünyası ile bir araya geldi. İktidarın herhangi bir konuda politikası olmadığını belirten Babacan, “Alınan kararların rastgele alınması Türkiye’deki sorunları büyütüyor” dedi. 

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Aksaray’da; Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Babacan, iktidarın arımdan göçe, göçten eğitime kadar herhangi bir politikası olmadığını söyledi. Babacan şunları dile getirdi: 

“Gerçekten şu anda pek çok konuda şu anda bir politika yok. Türkiye’nin bir tarım politikası yok. Türkiye’nin şu anda bir göç politikası yok. Türkiye’nin bir eğitim politikası yok. Zaten bu politikasızlık, plansızlık, programsızlık; alınan kararların daha önce yapılanları dikkate almadan alınması. Alınan kararların rastgele ve yeterince istişare edilmeden alınması.

“EHİL KADROLAR SORUNLARI KOLAYCA ÇÖZECEK”

Bunlar maalesef Türkiye’deki sorunları büyütüyor. Ama bir o kadar da bunların çözümünü biz kolay görüyoruz. Bu işleri hiç yapamasak, hiç yapmamış olsak; diyebilirsiniz ki ‘boşa atıp tutmak kolay.’ Ama öyle değil. Ben tam 13 yıl çok kritik görevlerde ve en zor sorunlarla uğraşıp, o sorunları çözen; iki tane büyük ekonomik krizi çözen kadro ile biz şu anda beraberiz. Sorunlar her ne kadar büyükse de dürüst ve ehil kadrolarla çalıştığınızda bu sorunların çözümünün de kolay olacağını biliyoruz. Biz yaşadık, yaptık. Daha güzelini inşallah yaparız. Bunu bildiğimiz için bu kadar rahat ve kendimizden emin konuşuyoruz”

Babacan’dan seçim güvenliği çıkışı: 200 bin sandığa hakim olmaya çalışacağız