Ali Babacan: Samast’ın tahliyesi kamu vicdanında karşılığını bulmadı

Yayın tarihi: 16 Kasım 2023 Perşembe 1:46 pm - Güncelleme: 16 Kasım 2023 Perşembe 1:46 pm

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, eski Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katili Ogün Samast’ın tahliyesi hakkında, “Kamu vicdanında karşılığını bulmuş bir gelişme değil” dedi.

Demokrasi ve Atılım(DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

Eski Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katili Ogün Samast’ın şartlı salıverme düzenlemesi kapsamında tahliye edilmesi hakkında değerlendirmelerde bulunan Ali Babacan, tahliyenin kamu vicdanında karşılığını bulmadığını söyledi.

“MECLİS’TE TARTIŞILMASI LAZIM”

Babacan konuyla ilgili soruya şu cevabı verdi:

“Teknik detaylarının tümüne henüz hakim değiliz ama zaman içerisinde detaylı bilgiye sahip olacağız. Bu konularda önemli olan kamu vicdanındaki yer. Kamu vicdanın en önemli temsilcisi de TBMM. Çok geniş bir temsil gücüne sahip olan, seçimlerde oy kullanan vatandaşlarımızın çok yüksek bir oranda temsil edildiği çatı TBMM. Bütün bu infaz yasasıyla ilgili düzenlemeler ve bunların uygulama detaylarının bu Meclis altında tartışılması lazım. Biz onun için 12 Temmuz’daki torba maddeyle bu işin düzenlemesine karşı çıktık. Öyle anlaşılıyor ki dün akşamdan bugüne kadar yapılan tartışmalara baktığımızda hukuki olup olmadığı hukukçuların teknik olarak bakması gereken bir konu ama bu serbest bırakılma kamu vicdanında karşılığını bulmuş bir gelişme değil. Kamu vicdanında bu yerini bulmadı.”

Arşiv unutmaz! Samsun’da Ogün Samast’ı ‘Aslanım benim’ diye karşılayan polisler terfi almıştı