Ali Babacan madde madde saydı: “Erdoğan kazanırsa”

Yayın tarihi: 20 Mayıs 2023 Cumartesi 4:33 pm - Güncelleme: 20 Mayıs 2023 Cumartesi 4:33 pm

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimi kazanması durumunda meydana gelebilecekleri madde madde sayan bir video yayınladı.

Türkiye nefesini tutmuş, 28 Mayıs tarihindeki Cumhurbaşkanlığı Seçimleri İkinci Tur Oylaması’nı beklerken siyasilerden de peş peşe açıklamalar açıklamalar geliyor.

Demokrasi ve Atılım(DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ekonomideki problemli başlıkları hatırlatarak AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimleri kazanması durumunda meydana gelebilecek durumları madde madde sayan bir video yayınladı.

“BU BİR MİLLİ GÜVENLİK MESELESİDİR”

Ali Babacan sosyal medya hesabından “Erdoğan kazanırsa” başlığıyla yayınladığı videoda şu ifadeleri kullandı:

“Bakın ben sadece bir siyasi partinin Genel Başkanı olarak değil aynı zamanda bu ülkenin vatansever bir evladı olarak özetle diyorum ki: Erdoğan’ın kazanması zam yağmuru demektir. Erdoğan’ın kazanması yokluk, yoksulluk demektir. Erdoğan’ın kazanması, orta direğin tümüyle çökmesi demektir. Erdoğan’ın kazanması paramızın pul olması demektir. Erdoğan’ın kazanması dövizde karaborsa demektir. Erdoğan’ın kazanması tefeci faiziyle borçlanmak demektir. Erdoğan’ın kazanması çocukların et, tavuk, peynir yiyememesi demektir. Erdoğan’ın kazanması kıtlık ve kuyruk demektir. Erdoğan’ın kazanması dünyadan kopma, içine kapanmak demektir. Erdoğan’ın kazanması tek tek her birimizin fakirleşmesi, ülkemizin dünya ekonomisindeki yerinin ve ağırlığının gerilere düşmesi demektir. Erdoğan’ın kazanması demokrasinin üzerine toprak atılması demektir. Erdoğan’ın kazanması tıpkı son birkaç senede olduğu gibi kapı kapı yabancı devletlerin ayağına gidip para dilenmeye devam edilmesi demektir. Erdoğan’ın kazanması ulusal birliğimizin, ekonomik bağımsızlığımızın tehdit altına girmesi demektir. Bu bir milli güvenlik meselesidir. Değerli vatandaşlarım; bütün bunları düşünmeyin, duymayın diye sizi sürekli olarak terörle ve inanç özgürlüğünüzü kaybetmekle korkutuyorlar. Biz, teröre geçit vermeyiz, kazanımlarımızı kaybetmeye de izin vermeyiz. Bu asılsız, gerçek dışı propagandaya asla inanmayın. Geçmişte kalan kimsenin kabul etmeyeceği yasakların korkusuyla geleceğinizi karartmayın.”

Ali Babacan gençlere büyükleri için seslendi: O evlerde sesimiz olun