Ali Babacan koronavirüse nasıl yakalandığını ve tedavi sürecini anlattı

Yayın tarihi: 15 Eylül 2020 Salı 7:51 am - Güncelleme: 15 Eylül 2020 Salı 1:53 pm

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ittifak tartışmalarının dışında olduklarını söyledi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Habertürk’te Kübra Par’ın sorularını yanıtladı. Koronavirüs kapan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, babasının yoğun bakımda olduğunu söyledi.

Hastalığı süresince siyasetçilerden aldığı telefonların sorulması üzerine Babacan, “Enteresan bir şekilde muhalefet partilerinin genel başkanlarının tamamı aradılar. İktidar tarafındaki iki parti var. İki genel başkandan herhangi bir telefon gelmedi” dedi.

Babacan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

KARANTİNA SÜRECİ

“İlk bulgularım biraz ateş, vücut ağrıları şeklindeydi. Bunları hissetmeye başlayınca test yaptım. Testim pozitif çıktı. 1 hafta evde kaldım. Ama sonrasında ateş düşmeyince hastaneye gittim. Ama hafif geçti. Yoğun şikayetlerim yoktu. Daha ağır geçirenler oldu. Sağlık çalışanlarının nasıl fedakarlıkla çalıştığını gördüm. Hepsine minnettar olmamız gerekiyor.”

“SADECE İKİ GENEL BAŞKAN ARAMADI”

“Enteresan bir şekilde muhalefet partilerinin genel başkanlarının tamamı aradılar. İktidar tarafındaki iki parti var. İki genel başkandan herhangi bir telefon gelmedi”

“BABAM YOĞUN BAKIMDA”

“Kayınpederim şimdi tedavi görüyor. Babam da yoğun bakımda. 1 ay görüşmedim ben kendisiyle ama kapmış o da.Yoğun bakımlarının çoğu dolu. Babamın durumu kontrol altında. Gerçek Koronavirüs tablosunun bütün şeffaflığıyla paylaşılması lazım. Sorunu olduğundan daha küçük gösterip ne yapmaya çalışıyorsunuz? Verilere güven kalmadı. Kriz yönetiminin en önemli metodu gerçeklerin paylaşılmasıdır. Gerçeklerden korkmadan virüsle mücadele edilmeli. Koronavirüs testinin ücretsiz olarak yapılması lazım. Testi pozitif çıkanların derhal her türlü şahsi izolasyona ve karantinaya hemen girmeleri lazım. Bu çok önemli ama maalesef gerçekleşmiyor.”

EKONOMİK SORUNLAR

“Güven, istikrar sağlanmalı ve Türkiye’nin acil döviz ihtiyacının karşılanması gerek. Şu an örtülü bir şekilde kamu bankaları üzerinden dövize müdahale var. Merkez Bankası bağımsızlığını kaybetmiş durumda. Kredibilitesi yerle bir olmuş. Türkiye’nin acil döviz ihtiyacı var. Merkez Bankası TL Basıyor ve TL’nin değerinin düşmesine sebep oluyor.”

İTTİFAK TARTIŞMASI

“Kendi özgün siyasi kimliğimizi inşaa etmekle meşgulüz. Herhangi bir ittifak arayışı içinde olmamız kimliğimize zarar verir. İttifak tartışmasının tamamen dışındayız.”

CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI

“Bunları tartışmak ve konuşmak için çok erken. Ama DEVA Partisi kadrosuyla, iddialı bir parti. Henüz 6 ay oldu partinin kurulması. Bunlarla meşgulüz. Birbirinden iyi insanlarla tanışıyoruz. Her bir ilimizde, ilçemizde kadrolar oluşturuyoruz. Uzun vadeli bakıyoruz biz bu işe.”