Ali Babacan: Erdoğan süresini uzatmak için erken seçime gidebilir

Yayın tarihi: 15 Ekim 2020 Perşembe 9:48 am - Güncelleme: 15 Ekim 2020 Perşembe 9:48 am

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, İngiltere merkezli ‘Democratic Progress Institute-Demokratik İlerleme Enstitüsü’ tarafından düzenlenen internet toplantısında, “Erdoğan süresini uzatmak için erken seçime gidebilir” dedi.

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, DEVA Partisi lideri Ali Babacan, 13 Ekim’de İngiltere merkezli ‘Democratic Progress Institute-Demokratik İlerleme Enstitüsü’ tarafından düzenlenen internet toplantısındaki açıklamalarını ‘Yetkin Report’ adlı bloguna taşıdı. Yetkin, Babacan’ın toplantıda Erdoğan’ın seçim süresini uzatmak için erken seçime gidebileceğini söylediğini aktardı.

Babacan, erken seçim ekonomik ve siyasi gerekçeler olmak üzere iki neden olduğunu belirtti. Babacan, ekonomik gerekçeleri, “Para ve maliye politikalarında sınıra gelindi. Vatandaş için hayat giderek zorlaşıyor” sözleriyle belirtirken, siyasi gerekçelerle ilgili ise, “AK Parti’nin siyasi sermayesi her geçen ay eriyor. Anca koalisyon ve ittifaklarla iktidarını sürdürebiliyor. Hukuki değil ama siyasi meşruiyeti zayıflıyor. Anayasa’da bir madde var. Erken seçime gidildiğinde Cumhurbaşkanının görev süresi de tamamlanmamış sayılıyor. Toplam görev süresinin uzaması için bu yola başvurabilir” ifadesini kullandı.

Erdoğan üçüncü kez aday olmanın planını yapıyor… AKP harekete geçebilir

“KÜRT MESELESİNDE DEVLET NE GEREKİYORSA YAPMALI”

Daha yeni bir parti söyleyen Babacan, “Önce vatandaşa kendimizi anlatmamız lazım. Şu anda ittifak siyasetimiz yok. Seçim kararı alındığı gün duruma bakarız. Kürt meselesini insan hakları, özgürlükler, demokrasi meselesi olarak görüyoruz. Anadilin korunması ve geliştirilmesi devlet ne gerekiyorsa yapmalı” ifadesini kullandı.

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ AYNEN KORUNMALI”

“Kadına şiddetin önlenmesinin aması, fakatı olmaz” diyen Babacan, “Kadına şiddet kesinlikle meşru gösterilemez. İstanbul Sözleşmesi aynen korunmalıdır” değerlendirmesinde bulundu.

SURİYE MESELESİ

Suriye konusuna da değinen Babacan, “Nerede yanlış yapıldığı soruluyor ama nerede doğru yapıldı ki? Kontrolden çıkmış bir özgüven ve dar ideolojik bakış bu duruma getirdi”

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN