Dolar yükseldi Ali Babacan’dan gece yarısı canlı yayın hamlesi geldi

Yayın tarihi: 21 Ekim 2021 Perşembe 11:52 pm - Güncelleme: 22 Ekim 2021 Cuma 12:42 am

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Twitter hesabından yaptığı canlı yayında Merkez Bankası’nın faiz indirimi kararını değerlendirdi. Babacan, “Bu ülke bu kadar kötü yönetilmeyi hak etmiyor. Bir süre sonra bunlar yüksek enflasyonla geri dönecek” dedi.

Merkez Bankası’nın faizi 2 baz puan indirme kararı almasının ardından Dolar/TL kuru yükselişe geçti. Dolar/TL kuru son olarak akşam saatlerinde 9,50’yi göstererek rekor kırdı. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Kararı eleştiren Babacan, ekonomik kadrolara ehil insanların yerleştirilmediğini vurgulayarak “Bugünkü iktidarın ekonomik krizlere çözüm bulması asla mümkün olmayacak. Bu iktidarın ülkenin ekonomik sorunlarını çözme ihtimali yoktur” diye konuştu.

Kendisinin bakanlık döneminde krizlerin çözüldüğünü vurgulayan Babacan, “Şimdi bu krizi çözme işi bize düşecek. Daha önce yaptık, yine yaparız. 2001 2002 krizinden sonra Türkiye daha kötü durumdaydı. Çok kısa bir süre içerisinde krizi çözdük, ülkeyi ayağa kaldırdık. Türkiye daha önce başardı, yine başarır” şeklinde konuştu.

Dolar rekor kırdı!