Ali Babacan, AKP’li vekillerle yüz yüze görüşüyor

Yayın tarihi: 22 Ocak 2020 Çarşamba 1:16 pm - Güncelleme: 22 Ocak 2020 Çarşamba 1:19 pm

Yeni parti için hazırlık yapan Ali Babacan’ın kurmaylarının, davet ettikleri isimleri, “Yeni parti Türkiye’nin yıldızı olacak” diyerek ikna etmeye çalıştıkları öğrenildi. Diğer yandan Ali Babacan’ın “Ahmet Davutoğlu daha cesur çıktı” şeklindeki söylemlerden rahatsız olduğu aktarıldı.

Yeniçağ gazetesinden Barış Yahya Çinçin’in haberine göre; Ali Babacan’ın ekibinden önemli bir kaynak, çalışmaların devam ettiğini ve yeni partiye AKP’den katılacak isimlerin önümüzdeki günlerde belli olacağını söyledi.

ÖNCE TELEFON, SONRA BİREBİR

Ali Babacan’ın kurmaylarından bazılarının, AKP’li isimleri aradığı daha önce öğrenilmişti ancak bazılarının birebir görüşme gerçekleştirdiği detayı da ortaya çıktı. Diğer yandan, daha önemli görülen isimlerle hem telefon görüşmesi yapıldığı hem de yüz yüze görüşme ayarlandığı öğrenildi. Babacan’ın ekibinin bu görüşmelerde, yeni partinin politikalarını anlattığı ve Babacan’ın partisinin Türkiye’nin yeni yıldızı olacağını söyledikleri kaydedildi.

Ali Babacan partisinde kriz! Daha kurulmadan ikiye bölündü

“ŞU AN İSİM AÇIKLAMIYORUZ”

Ali Babacan’ın partisinde önemli görevler alması beklenen ve daha önce görevde bulunduğu süre içerisinde hem AKP’nin hem de Türkiye’nin gündeminde olan isimlerden Babacan’a yakın isim, “Çalışmalarımız devam ediyor. İsimler ilerleyen günlerde belli olacak. Şu anda isimlerle ilgili herhangi bir açıklama yapmıyoruz. Bu tarz şeyleri şimdiden konuşmanın erken olduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

“DAVUTOĞLU CESUR ÇIKTI”

Ali Babacan’ın, seçmen bazında yapılan ve “Ahmet Davutoğlu, Babacan’dan daha cesur” çıktı şeklindeki eleştirilerden rahatsız olduğu, kurmaylarına isimleri davet etmede hızlanmaları talimatını verdiği öğrenildi. Ali Babacan’ın kemik ekibinde yer alan isimlerin yoğun bir çalışma içinde olduğu ve temaslarını hızlandırdığı biliniyordu.

İSİMLERİ DİKKATLE SEÇİYORLAR

Ali Babacan’a yakın bir kaynaktan alınan bilgiye göre, partiye davet edilen isimlerin titizlikle seçildiği, partinin çok güçlü olmasının hedeflendiği aktarıldı. Babacan’ın partisine davet edilen isimlerde, başarılı geçmiş ve halkta yüksek karşılık arandığı öğrenildi.