Zülfü Livaneli ‘yeni parti’ iddialarına son noktayı koydu

Yayın tarihi: 11 Eylül 2019 Çarşamba 10:13 am - Güncelleme: 11 Eylül 2019 Çarşamba 1:45 pm

Yeni parti çalışmaları yürüten eski bakan Ali Babacan’ın Zülfü Livaneli’ye teklif götürdüğü iddia edilmişti. Livaneli, sosyal medya hesabı üzerinden bu iddialar hakkında cevap vererek ilgilenmediğini duyurdu.

Eski bakan Ali Babacan dün ilk kez verdiği röportajla, çalışmalarını yürüttüğü partinin temel ilkelerini açıkladı. Babacan, parti kadrolarını oluşturma çalışmalarını ise sürdürüyor.

Halk TV’de Ayşenur Arslan’ın Medya Mahallesi programına konuk olan gazeteci İsmail Saymaz ise Ali Babacan’ın, Zülfü Livaneli’yle de görüştüğünü söylemişti.

Yeni parti çalışmaları yürüten eski bakan Ali Babacan’ın Zülfü Livaneli’ye teklif götürmesi ile ilgili Livaneli, sosyal medya hesabı üzerinden cevap vererek ilgilenmediğini duyurdu.

Livaneli şu açıklamalarda bulundu:

“Son dönemlerde iletişim kanallarında çıkan haber ve yorumlar üzerine açıklama gereği doğmuştur: Her fırsatta doğrudan ve net olarak belirttiği gibi, Zülfü Livaneli, herhangi bir siyasi oluşumun içerinde yer almamakta ve bu yöndeki taleplerle de ilgilenmemektedir.”

 

Babacan, Karar gazetesine verdiği röportajda, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün kendilerine destek verdiğini ancak bir siyasi partide yer almayı doğru bulmadığını söylemişti.

İhraç tebligatı gönderilen eski başbakan Ahmet Davutoğlu da parti kurma çalışmalarını sürdürüyor.