Alfa Romeo Tonale 2022’de satışa çıkabilir

Yayın tarihi: 6 Ocak 2021 Çarşamba 8:00 am - Güncelleme: 5 Ocak 2021 Salı 10:37 pm

Alfa Romeo, Aralık ayında “2021 Giulia ve Stelvio’” modelinden söz etmişti. Şirket duyurusunda “önümüzdeki yıl üretime başlayacak olan yaklaşan PHEV Tonale” ile birlikte çalışacaklarını da ekledi. Motor.es’in raporuna göre Alfa Romeo Tonale modeli bu sonbaharda tanıtılacak. 

Henüz resmi bir açıklama gelmese de, rapor bir Tonale lansmanı olacağını ve modelin kasım ayında satışa çıkacağını söylüyor. Model, görünüşe göre lansmandan kısa bir süre sonra 2022’nin başlarında gelecek. 2019 Cenevre Otomobil Fuarı’nda bir konsept ile önizlenen Tonale, Stelvio’nun altına yerleştirilecek ve markanın giriş seviyesi crossover’ı olacak.

İç mekanda sürücü odaklı bir tasarım sergileyen Alfa Romeo Tonale’in pek çok noktasında LED aydınlatmalı paneller kullanılmış. Bununla birlikte, konseptin pek çok noktasında alüminyum, deri ve Alcantara gibi lüks malzemelere yer verilmiş.

Alfa Romeo Tonale Bu Sonbaharda Açıklanacak

Alfa Romeo Tonale’nin seri üretim versiyonu, konsept ile benzer özellikler taşıyacak. Tonel’in motor seçenekleri ise henüz onaylanmadı, ancak söylentilere göre Jeep Renegade ile paylaşılacak. Aracın turbo destekli 1.3 litre 180 ve 130 beygirlik benzinli motorlar ile 60 beygirlik elektrik motorunun kombin edildiği iki farklı seçeneği olacağa benziyor.
Tonale’nin bu motor seçenekleri ile 2 litre/100 km seviyesinde bir ortalama tüketim performansı göstermesi bekleniyor. Araç aynı zamanda, tamamen elektrikli olarak 42 km gidebiliyor.

Vivo X60 Pro Plus, hızlı 55W şarj desteğiyle geliyor