Aleyna Tilki’ye hapis cezası

Yayın tarihi: 17 Aralık 2021 Cuma 10:51 am - Güncelleme: 17 Aralık 2021 Cuma 10:51 am

Şarkıcı Aleyna Tilki’ye bir özel güvenlik görevlisine hakaret ettiği iddiasıyla 5 ay hapis ve 7 bin 80 TL adli para cezası verildi.

Şarkıcı Aleyna Tilki, Ocak 2020’de İtalya’nın Milano kentine gitmek için İstanbul Havalimanı’nda iddiaya göre bir yolcu ile henüz bilinmeyen bir nedenle yaşadığı tartışma sırasında bir özel güvenlik görevlisine de hakaret etti.

Olayın ardından özel güvenlik görevlisi Neslihan Ö.’nün şikayeti sonrası Tilki, polis merkezinde ifade verip, uçuşunu iptal ederek havalimanından ayrıldı. Şikayet üzerine, Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturma başlattı.

Daha sonra genç şarkıcı hakkında ‘Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret’ ve ‘Tehdit’ suçlarından 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Sabah’ta yer alan habere göre, davanın Gaziosmanpaşa Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmasında karar çıktı.

Mahkemede Tilki’nin “Kimsin, polis misin?”, “Seni bulup mahvedeceğim”, “Salak mısın, senin yüzünden uçağı kaçırıyorum” şeklinde hakaret ve küfürler ettiği iddiası değerlendirildi.

Dosyadaki tüm deliller, tanık beyanları ve görüntü izleme tutanakları, Tilki’nin üzerine atılı suçları işlediğinin sabit olmasından kaynaklı cezalandırılması talep edildi ve Tilki 5 ay hapis ve 7 bin 80 TL para cezasına çarptırıldı.

İbrahim Tatlıses’i tecavüzle suçlayan Sibel Gökçe’ye ceza