Aleyna Çakır’ın yardım çığlığı attığı ses kaydı ortaya çıktı! Ailesi canlı yayında isyan etti

Yayın tarihi: 14 Eylül 2020 Pazartesi 4:59 pm - Güncelleme: 14 Eylül 2020 Pazartesi 5:14 pm

Haziran ayında evinde ölü bulunan Aleyna Çakır’ın sevgilisi Ümitcan Uygun tarafından darp edildiği anlara ait ses kaydı ortaya çıktı. Çakır’ın komşusunun Müge Anlı’ya gönderdiği kayıtta genç kızın yardım çığlıkları canlı yayındaki anne ve babasını gözyaşlarına boğdu. Kızın yardım çığlıkları karşısında donup kalan Anlı, kaydı yarıda kestirdi.

ATV ekranlarında yayın yapan Müge Anlı, geçtiğimiz haziran ayında evinde ölü bulunan Aleyna Çakır’ın şüpheli ölümünü incelemeye başladı. Eski sevgilisi Ümitcan Uygun tarafından şiddet gördüğü görüntüleriyle konuşulan Çakır’ın bu sefer de darp edildiği anlarda çekildiği iddia edilen bir ses kaydı ortaya çıktı.

Aleyna Çakır’ı darp eden Ümit Can Uygun’dan Müge Anlı’ya silahlı tehdit

BABANIN FERYADI YÜREK YAKTI

Aleyna Çakır ve Ümitcan Uygun’un komşuları olduğu belirtilen bir kişinin aldığı ses kaydında, Aleyna’nın çığlıkları duyuluyor. Aleyna’nın çığlıklarını duyan baba Çakır’ın, kızının fotoğrafına dokunarak “Seni duymuyorlar. Bunu duymuyor mu devlet büyükleri. Elinizi niye uzatmıyorsunuz” demesi ve gözyaşlarına boğulması ise izleyenlerin derinden sarstı. Acılı anne ise “Kızımı ne hale getirmişler” diyerek hüngür hüngür ağladı.

Aleyna Çakır’ın ailesi canlı yayında sinir krizi geçirdi

2 KERE SERBEST KALDI

Komşunun daha önce polise şikayette bulunduğu ve polisin 2 kere Ümitcan Uygun’u gözaltına aldığı ve serbest bıraktığı ortaya çıktı. Yaşlı kadın bunun üzerine ses kaydı aldığını ancak polisin “izinsiz ses kaydı alamazsınız, yaptığınız suç” dediğini ifade etti. Adalet Bakanlığına seslenen Müge Anlı, Aleyna Çakır’ın ses kaydının dosyaya eklenmesini talep etti.

İntihar ettiği öne sürülen Aleyna Çakır’ın Ümitcan Uygun tarafından ölümle tehdit edildiği ortaya çıktı

NE OLMUŞTU?

3 Haziran Çarşamba sabahı 21 yaşındaki Sema Esen’in erkek arkadaşı olduğunu söyleyen Ümit Uygun, polisi arayarak Esen’i evinde ölü bulduğunu söyledi.

Polis, ihbar sonrası gittiği evde Esen’in cansız bedenini buldu. Demirören Haber Ajansı’nın (DHA) ulaştığı raporda, Esen’in boynunda bornoz kuşağı olduğu, yüzüstü yatar halde bulunduğu, elleri ve bacaklarında morluklar bulunduğu bilgisi yer alıyordu.

Polis, kayıtlara ‘intihar’ olarak geçen olayın ardından 22 yaşındaki Ümit Uygun’un ifadesini alarak serbest bıraktı.

Olayın ardından Ümit Uygun’un, gerçek adı Sema Esen olan Aleyna’ya yaklaşık bir buçuk ay önce şiddet uyguladığı ve ardından Instagram üzerinden canlı yayın yaptığı bilgisi, canlı yayının görüntüleriyle birlikte sosyal medyada paylaşıldı.

Aleyna’nın 17 Nisan’daki olayın ardından polise giderek şikayette bulunduğu, Uygun’a bir ay uzaklaştırma cezası verildiği, Uygun’un polise ifade verdikten sonra görüntüleri sosyal medyadan sildiği ortaya çıktı. Ancak bazı kullanıcılar tarafından görüntülere ulaşıldı ve internet ortamına verildi.

Aleyna Çakır’ın 17 Nisan’da polise verdiği ifadeye göre, Çakır koruma da talep etmişti.

Bir süre sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da bir açıklama yaparak, “17 Nisan’da Esen’in darp edilmesiyle 3 Haziran’da ölümü arasında bağlantı bulunmadığını” belirtti.

Aleyna Çakır’ın bayılana kadar dövüldüğü darptan sonra verdiği ifadesi ortaya çıktı