Aleyna Çakır’ın şüpheli ölümünün baş süphelisi Ümitcan Uygun canlı yayında uyuşturucu kullandı

Yayın tarihi: 10 Ocak 2021 Pazar 11:33 am - Güncelleme: 10 Ocak 2021 Pazar 3:13 pm

Aleyna Çakır’ın şüpheli ölümünün baş şüphelisi olarak görülen Ümitcan Uygun‘un canlı yayında uyuşturucu kullandığı görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

3 Haziran 2020’de Keçiören’deki evindeki cansız bedeni bornoz kuşağına asılı halde bulunan Aleyna Çakır’ın ölümünün baş şüphelisi olan Ümitcan Uygun’dan yine skandal bir canlı yayın geldi. Uygun’un sosyal medya hesabı üzerinden açtığı canlı yayında uyuşturucu kullandığı görüldü.

Son Dakika! Ümitcan Uygun gözaltına alındı

Sosyal medyada gündem olan görüntülere kısa sürede büyük tepki geldi. Kullanıcılar, “Ümitcan Uygun kim tarafından neden korunuyor?”, “Ümitcan Uygun neden tutuklanmıyor?” şeklinde paylaşımlarda bulundu. Söz konusu paylaşımların bazıları şöyle:

NE OLMUŞTU?

Üniversite öğrencisi Aleyna Çakır, 3 Haziran 2020’de Ankara’daki evinde bornoz kuşağıyla asılmış halde bulundu. Vücudunda darp ve işkence izleri olduğu belirlenen Çakır’ın erkek arkadaşı Ümitcan Uygun tarafından defalarca kez şiddete maruz kaldığı ortaya çıktı. Çakır’ı bayıltana kadar şiddet uygulayan Ümitcan Uygun, şiddet görüntülerinin sosyal medyada tepki çekmesinin ardından gözaltına alınarak serbest bırakıldı.

Çakır’ın ölümün aydınlatılması için ailesinin ATV’de yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert programına katılmasının ardından Ümitcan Uygun’un annesi dağlık bir alanda başından silahla vurulmuş halde bulundu. Uygun ailesi, annenin “Ölümümden Müge Anlı suçludur” notu bırakarak intihar ettiğini iddia etti. Eşinin ölümün ardından konuşan Ümitcan Uygun’un babası Durak Uygun ise, “Cumhurbaşkanım ben çok koştum bu yollarda, has ülkücüyüm” diyerek AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendi. Olayın ardından Durak Uygun’un Süleyman Soylu ile yan yana çektirdiği fotoğraflar ortaya çıktı.

Geçtiğimiz haftalarda sosyal medya hesabı ele geçirilen Ümitcan Uygun’un bir arkadaşına Müge Anlı için, “Onları da öldüreceğim vallaha şu ortalık bir durulsun, temize çıkayım bir. Annem onun yüzünden öldü intikamını almadan ölmek bana yakışır mı?” yazdığı mesajlar ortaya çıktı.

Öte yandan geçtiğimiz gün çıkan Adli Tıp Raporu’nda otopsisinde rastlanan sperm ve tırnak parçasında çıkan Y-STR’nin aynı erkeğe ait olduğu tespit edildiği açıklandı.