Aleyna Çakır’ın ev arkadaşı: Ümitcan Uygun’un şiddetlerine tanık oldum, zorla çalıştırıp parasını alıyordu

Yayın tarihi: 28 Mayıs 2021 Cuma 10:16 pm - Güncelleme: 28 Mayıs 2021 Cuma 10:16 pm

Evinde şüpheli şekilde ölü bulunan Aleyna Çakır’ın ev arkadaşı duruşmada tanık olarak dinlendi. Çakır’ın arkadaşı ifadesinde, Ümitcan Uygun’un, Çakır’a birçok kez şiddet uyguladığına tanık olduğunu ve zorla çalıştırarak parasını aldığını söyledi.

Ankara’da evinde şüpheli şekilde ölü bulunan Aleyna Çakır’ın ölümünün şüphelisi Ümitcan Uygun hakkında, ‘konut dokunulmazlığını ihlal’ ve ‘tehdit’ suçlarından açılan davada Çakır’ın ev arkadaşı tanık olarak dinlendi. Çakır’ın geçen yıl 3 Haziran’da Keçiören’deki evinde ölü bulunmasıyla ilgili soruşturmada, Ümitcan Uygun gözaltına alınıp, serbest bırakılmıştı.

DHA’nın aktardığına göre, Çakır’ın ölümünden yaklaşık 3 ay önce 17 Nisan’da kendisine şiddet uyguladığı anlara ait görüntüleri sosyal medyada canlı yayınlayan Uygun hakkında şikâyetçi olmuştu. Bu soruşturma kapsamında da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Ümitcan Uygun ve o sırada evde bulunun arkadaşı Enes Ö. hakkında, ‘konut dokunulmazlığını ihlal’ ve ‘tehdit’ suçlarından dava açıldı. Hakkında, farklı suçlamalarla çok sayıda soruşturma yürütülen, sosyal medyada uyuşturucu kullanırken çekilen görüntüleri nedeniyle yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Ümitcan Uygun’un Ankara 11’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına devam edildi.

İmamoğlu’na hapis istendi. Gezi’yi hedef aldı. Marina’dan ayrıldı. Karanlık gider Gezi kalır. AKP’lilerin tavrı değişiyor. Göksu’dan skandal hareket. 28 Mayıs 2021 Günün Özeti

Duruşma, Covid-19 salgını tedbirleri kapsamında izleyiciye ve basına kapalı olarak görüldü. Duruşmada, Çakır ailesinin avukatı Umur Yıldırım’ın talebi doğrultusunda Aleyna Çakır ile bir süre ev arkadaşlığı yaptığı Sera E., tanık olarak dinlendi. Sera E. ifadesinde, Ümitcan Uygun’un, Çakır’ın birçok kez şiddet uyguladığına tanık olduğunu ve zorla çalıştırarak parasını aldığını belirtti. Başka suçtan tutuklu sanık Ümitcan Uygun ise duruşmaya Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi ile bağlanırken, tanığın ifadelerini kabul etmedi. Duruşma, tanıkların dinlenmesi ardından ertelendi.

“MÜTALAANIN AÇIKLANMASINI BEKLİYORUZ”

Duruşma sonrası açıklama yapan avukat Umur Yıldırım, davada önemli olan bir tanığı dinlettiklerini belirterek, “Tanık Aleyna’nın şiddete maruz kaldığını, zorla çalıştırıldığını, Aleyna’yı çalıştırarak para kazandığını açık bir şekilde ifade etti. Aslında bu dosya, Aleyna’ya geliyorum diyen bir ölümün dosyasıydı. Tanık bazı şeyleri gerçekliğe kavuşturdu. 2’nci celsede istenen evraklardan HTS kaydı, ev sahibinin beyanı, elektrik, su abonelikleri geldi. Bunların dosyayı açıklığa kavuşturduğunu düşünüyorum. Sonraki duruşmada mütalaanın açıklanmasını bekliyoruz” dedi.