Aleyna Çakır’ın babası: Benim çocuğum toprağa gömüldü; o kişinin de cezaevinde çürümesini istiyorum

Yayın tarihi: 5 Şubat 2021 Cuma 4:07 pm - Güncelleme: 5 Şubat 2021 Cuma 4:25 pm

Ankara’da şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Aleyna Çakır’ın babası, “Ümitcan’ın verdiği yalan ifadeler tek tek ortaya çıktı. Benim çocuğum toprağa gömüldü; ama o kişinin de cezaevinde çürümesini istiyorum” dedi.

Aleyna Çakır olarak tanınan Sema Esen, 3 Haziran 2020’de Keçiören’deki evinde şüpheli bir şekilde ölü bulundu. Aleyna Çakır’ın ölümünün ardından sevgilisi olduğu belirtilen Ümitcan Uygun’un daha önce Çakır’a şiddet uyguladığı ve bu anları sosyal medyada yayınladığı ortaya çıktı.

Çakır’ın ölümüyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Ümitcan Uygun, polis ekiplerince gözaltına alınıp, ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında Ankara Adli Tıp Kurumu’nca düzenlenen raporda Sema Esen’in tırnaklarında doku ve vajinal frotisinde sperm bulundu. İstanbul Adli Tıp Kurumu raporunda ise Aleyna Çakır’da tespit edilen doku ve sperm örneğinin aynı kişiye ait olduğu belirtildi.

Bunun üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheli şekilde hayatını kaybeden Aleyna Çakır’da belirlenen sperm örneği ve sağ eldeki tırnak parçasında tespit edilen DNA profillerinin Ümitcan Uygun’un DNA’sı ile karşılaştırılmasını istedi. Ümitcan Uygun’dan alınan DNA örneği, incelenmek üzere Ankara Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi’ne gönderildi. Yapılan incelemede, Aleyna Çakır olarak bilinen Sema Esen’den çıkan sperm ve dokuların Ümitcan Uygun’a ait olduğu belirlendi.

“ELİNDE OLAN ÇOCUKLARI KURTARMAK İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM”

Aleyna Çakır’ın Kırşehir’in Kaman ilçesinde oturan babası Mehmet Esen, kızının mezarını ziyaret ederek, raporla ilgili konuştu. Baba Esen, şunları söyledi:

“DNA testleri çıktı, şu anda çok sevinçliyiz. Adaletin yerini bulmasını istiyoruz. Ümitcan’ın verdiği yalan ifadeler tek tek ortaya çıktı. Adaletin yerini bulmasını istiyoruz. Bütün verdiğim beyanlar tek tek ortaya çıktı. Bunların cezasını çekmesini istiyoruz. Bu işin arkasında olanlar da cezasını çeksin. Bizim çocuğumuz gelmez; ama bu kişinin elinde olan yetim çocukları kurtarmak için elimden geleni yapacağım. Bu işin peşini bırakmayacağım. Benim çocuğum toprağa gömüldü; ama o kişinin de cezaevinde çürümesini istiyorum. Elini, kolunu sallayarak gezmesin. Yetim çocuklara da sesleniyorum; konuşacak şeyleri varsa konuşsun, çekinmesinler”

NE OLMUŞTU?

Aleyna Çakır’ın ölümünde baş şüpheli konumuna gelen Ümitcan Uygun, yaklaşık 1 ay önce iki kadınla uyuşturucu kullanırken çekilen görüntüsünün sosyal medyada yer alması ardından düzenlenen uyuşturucu aperasyonunda gözaltına alınıp, mahkemece tutuklanmıştı.