Aleyna Ağgül’ün şüpheli ölümünde savcı karara itiraz etti!

Yayın tarihi: 4 Ekim 2021 Pazartesi 4:07 pm - Güncelleme: 4 Ekim 2021 Pazartesi 4:07 pm

Iğdır’da şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden 18 yaşındaki Aleyna Ağgül’ün bıraktığı notta, ölümünden sorumlu olduğunu iddia ettiği Gökhan Argın’ın serbest bırakılması kararına savcı itiraz etti.

Iğdır’da, 5 katlı apartmanın en üst katından merdiven boşluğuna atlayıp intihar ettiği iddia edilen 18 yaşındaki Aleyna Ağgül’ün ölümüyle ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Aleyna Ağgül’ün bıraktığı notta ölümünden sorumlu olduğunu iddia ettiği Gökhan Argın’ın serbest bırakılması kararına savcı itiraz etti.

Aleyna Ağgül’ün ölümüyle ilgili soruşturmayı sürdüren Cumhuriyet Savcısı, Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesindeki bir üst mahkeme olan Sulh Ceza Mahkemesi’ne itirazda bulundu.

BABASI KONUŞTU: İNTİHAR ETMEDİ, İNTİHAR SÜSÜ VERİLDİ

Aleyna Ağgül’ün babası Kemal Ağgül Sabah’a yaptığı açıklamada, “4’üncü kattan düşen bir insanın bir yerinde kırık olur. Ne kırık vardı ne başka bir şey. Yüz üstü yatıyormuş. Düşen birisi öyle düşmez. Kızımda hiçbir şekilde düşerek ölme belirtisi yok. Ölüm raporu hâlâ çıkmadı. Olay akşamı saat 21.00’de Gökhan Argın ve oğlu kızımı evden çıkarmışlar. Apartmanın önünde bulundu. Gece kızıma şantaj yapıp alkol içirdiler, organize şekilde öldürdüler. İntihar etmedi, intihar süsü verildi. Ya öldürüp buraya getirdiler ya da burada öldürdüler. Ayakkabısını çantasını ve içki şişesini terasa bırakmışlar. Polis evde kontrol yaparken, ayakkabılıkta kırmızı kalemle yazılmış bir kağıt gördüm. ‘Ölümümden’ kelimesini okudum gerisine izin vermediler. Telefonunu da yok etmişlerdi. Gökhan Argın, zaten kızımı sürekli rahatsız ediyordu. Üniversiteye hazırlanmaya başlamıştı. Beraber çalışma masası almıştık. Özel matematik öğretmeni tutmuştum. Sadece bir ders nasip oldu” dedi.

aleyna-aggul-un-supheli-olumu-savci-karara-itiraz-etti-928506-1.

NE OLMUŞTU?

Olay, 30 Eylül sabahı meydana gelmişti. Aleyna Ağgül ailesiyle yaşadığı binanın yanındaki apartmanın 5’inci katının merdiven boşluğundan atladı. DHA’nın haberine göre, çağırılan sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde, Aleyna’nın hayatını kaybettiği belirlendi. Polis yaptığı araştırmada, “Ölümümden Gökhan Argın sorumludur” yazılı not buldu. Bunun üzerine kentte nakliyecilik ve emlakçılık yapan Gökhan Argın ve oğlu Göktürk Argın gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Göktürk Argın, savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Gökhan Argın ise ‘intihara teşvik’ suçundan tutuklanma talebi ile Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarıldı. Gökhan Argın, adli kontrol ve imza şartıyla il ve yurt dışına çıkma yasağıyla serbest bırakıldı.