‘Aleviyle evlenilmez’ diyen Hayrettin Karaman, Vakıf Katılım Bankası’nda danışman çıktı

Yayın tarihi: 8 Kasım 2021 Pazartesi 11:41 pm - Güncelleme: 9 Kasım 2021 Salı 5:56 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘fetvacısı’ olarak bilinen ve ‘Sünni bir kadının Alevi bir erkek ile evlenemeyeceği’ yorumuyla dikkat çeken Prof. Dr. Hayrettin Karaman’ın, Vakıf Katılım Bankası’nda Danışma Komitesi Başkanı olduğu ortaya çıktı.

Yeni Şafak yazarı, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘fetvacısı’ olarak bilinen Hayrettin Karaman’ın geçtiğimiz gün tartışma yaratan bir yorumu ortaya çıkmıştı. Hayrettin Karaman’ın kendisine ait sitesinde, gelen sorulara verdiği bir yanıtta Sünni bir kadının, Alevi bir genç ile evlenemeyeceğini söylediği görüldü. Yorumunun gündem olmasıyla birlikte dikkatleri üzerine çeken Karaman hakkında yeni bir bilgi ortaya çıktı. Hayrettin Karaman’ın, Vakıf Katılım Bankası Danışma Komitesi’nde ‘Danışma Komitesi Başkanı’ olduğu görüldü.

Bankanın internet sitesinde Karaman’a ilişkin bilgiler şu şekilde yer aldı:

Erdoğan’ın fetvacısından evlilik yorumu! Alevi genç ile sünni bir kız evlenemez

AĞIREL’İN YAZISINDA DİKKAT ÇEKEN DETAY

Yeniçağ Yazarı Murat Ağırel’in 30 Ekim 2019 tarihli “‘Dinen Caizdir’ denen vergi kaçırma olayları” başlıklı yazısında, Hayrettin Karaman’a ilişkin dikkat çeken bilgiler verdiği görüldü. Ağırel’in yazısına göre, Hayrettin Karaman daha önce Türkiye Finans Katılım Bankası, Ziraat Portföy ve Ziraat Emeklilik danışma kurulunda da üyelik yaptı. Ağırel’in iddiasına göre, şu anda Vakıf Katılım Bankası’nda Danışma Komitesi Başkan Vekili olan Prof. Dr. İsak Emin Aktepe’nin kızı Bursa 2.Ağır Ceza Mahkemesi’nden ‘bankada çalışmasına müsaade etmeyen’ bir ceza almasına rağmen bankada görev yapmaya devam etti.

Sedat Peker: Benim videolarımı hazırlayan kişi ile AKP videolarını hazırlayan kişi aynı