Alevilere hakaret eden doktorun yargılandığı davada yine karar çıkmadı

Yayın tarihi: 15 Ekim 2020 Perşembe 10:48 pm - Güncelleme: 15 Ekim 2020 Perşembe 10:49 pm

İstanbul Tıp Fakültesi’nde görev yapan Prof. Dr. Ahmet Şeref Demirel’in “Aleviler Cemevi’nde dansöz oynatıyor. Böyle bir din mi olur? Hepsi teröristtir.” sözleri gerekçesiyle halkı kin ve düşmanlığa tahrikten yargılandığı davanın üçüncü duruşması görüldü.

2015’te Çorlu’dan İstanbul’a tedavi olmak için gelen İbrahim Kartal, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’nde görev yapan Prof. Dr. Ahmet Şeref Demirel’in nefret söylemine maruz kalmıştı. Prof. Dr. Demirel’in alevilere yönelik hakaretleriyle karşılaşan Kartal, olay sonrasında savcılığa suç duyurusunda bulunup, Başhekimliğe şikâyet dilekçesi vermişti.

Pirha.net’te yer alan habere göre; Kartal’ın şikayetinin ardından açılan davanın üçüncü duruşması bugün İstanbul Çağlayan 14. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Tanıkların dinlendiği duruşma 9 Şubat’a ertelendi.

“TANIK HAKARETİ TEYYİT ETTİ”

Dava sürecine dair pirha’ya konuşan Avukat Efkan Bolaç şunları söyledi:

“İlk duruşma 3 Martta yapıldı. Sonra 9 Haziranda bir duruşma verildi ancak salgın sebebiyle 9 Hazirandaki duruşma yapılamamıştı. Daha önceki duruşmada kendisi bir anlamda söylediklerini inkâr etti ama “ben İbrahim Kartal’a söylemedim. Bir başka hasta vardı, onunla tartışmama İbrahim Kartal girdi” diyerek beyanda bulunmuştu.

Bugünkü duruşmada 3 tanık dinlendi. İkisi sanığın kendi tanığıydı. Sanığın kendi tanıkları olaya birebir şahit değiller. Olaya şahit olanlardan Nazlı hanım vardı. Nazlı hanım, gördüklerini, bildiklerini ve içeride olan tartışmaları anlattı. İçeride sanığın “cemevi cümbüş evidir. Gezide 7 tanesi geberdi gitti” gibi sözleri söylediğini tekrar tanık olarak teyit etti. Mahkeme bir sonraki celseye kaldı. 9 Şubatta savcı mütalaasını açıklayacak ve bu konuyla ilgili değerlendirilmesi gereken başka konu varsa gerekeni yapacağız.”

‘Aleviler Cemevi’nde dansöz oynatır’,’hepsi teröristtir’ diyen doktora dava