Alevi kurumları gerçekleştirilen saldırılara yönelik eş zamanlı basın açıklaması yapacak

Yayın tarihi: 31 Temmuz 2022 Pazar 9:57 am - Güncelleme: 31 Temmuz 2022 Pazar 9:59 am

Alevi kurumları, Şah-ı Merdan Cemevi,  Tuzluçayır Ana Fatma Cemevi, Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı ve Gökçebel Köy Derneği’ne yapılan saldırılara ilişkin eş zamanlı basın açıklaması yapacak.

Ankara’da bulunan Şah-ı Merdan Cemevi,  Tuzluçayır Ana Fatma Cemevi, Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı ve Gökçebel Köy Derneği’ne dün eş zamanlı  saldırı düzenlendi. Söz konusu saldırılar saat 17.00 civarı yapıldı.

Alevi kurumları, yapılan saldırılara ilişkin bulundukları tüm illerde eş zamanlı basın açıklaması yapacaklarını duyurdu. Kurumlar tarafından, “Bizler eşit yurttaşlık ve laiklik mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz! Bu çirkin provokasyonu gerçekleştirenle ve bunun arkasındaki kirli güçle hesaplaşacağız! Bize hileleriniz ve zulmünüzle boyun eğdiremeyeceksiniz!” açıklaması yapıldı.

Kurumlar bugün (31.07.2022) saat 17:00’de bulundukları tüm illerde oluşturdukları ortak metinle basın açıklaması yapacak. Ankara’da saldırıların gerçekleştiği Tuzluçayır’da meydanda basın açıklaması yapacaklarını bildiren Alevi kurumları, provokasyonlara, baskılara ve bu tür saldırılara karşı duyarlı olan tüm yurttaşları eylemlere destek vermeye çağırdı.

Cemevine yapılan provokasyona tepki! Saldırı aydınlatılmalı