Aleksandr Dugin kızını son yolculuğuna uğurladı: “Darya cephede olan Rusya için öldü”

Yayın tarihi: 23 Ağustos 2022 Salı 4:42 pm - Güncelleme: 23 Ağustos 2022 Salı 4:57 pm

Rusya’nın başkenti Moskova’da suikaste uğrayan Darya Dugina için cenaze töreni düzenlendi. Rus siyaset uzmanı Aleksandr Dugin kızının cenazesinde, “Darya, halkımız ve cephede olan Rusya için öldü. Bu cephe uzakta değil, burada, her birimizin içinde” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ‘beyni’ olarak tanımlanan Rus siyaset uzmanı Aleksandr Dugin’in, kullandığı araca yerleştirilen bombanın patlamasıyla hayatını kaybeden kızı Darya Dugina son yolculuğuna uğurlandı.

Moskova’daki Ostankino Televizyon Merkezi’nde düzenlenen törene, Aleksandr Dugin ve yakınlarının yanı sıra ülkedeki bazı siyasi parti liderleri, milletvekilleri ve çok sayıda kişi katıldı.

Putin’e yakınlığıyla tanınan Aleksandr Dugin’in kızı öldürüldü!

ALEKSANDR DUGİN İLK KEZ KONUŞTU

Aleksandr Dugin cenaze töreninde, kızının bombalı saldırıda ölmesinin ardından ilk kez açıklama yaptı. Dugin, “Darya, halkımız ve cephede olan Rusya için öldü. Bu cephe uzakta değil, burada, her birimizin içinde.” ifadelerini kullandı.

KIZININ SON KONUŞMASINI ANLATTI

Kızıyla son konuşmasını anlatan Dugin, “Korkmadı. Gelenek festivalindeki sohbetimiz sırasında söylediği son sözler, ‘Baba, kendimi savaşçı gibi hissediyorum, kahraman gibi hissediyorum. Halkımla, ülkemle birlikte olmak istiyorum’ oldu” dedi.

Törende, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kararıyla Darya Dugina‘ya ölümü sonrasında verilen cesaret nişanı ailesine takdim edildi.

 

Ukrayna’dan Darya Dugina suikastine ilişkin açıklama

Rusya’dan suikast açıklaması: Ukrayna özel servisi yaptı!