Alec Baldwin, Halyna Hutchins’in ölümünden sonra suskunluğunu bozdu!

Yayın tarihi: 2 Aralık 2021 Perşembe 9:56 am - Güncelleme: 2 Aralık 2021 Perşembe 9:56 am

ABD’deki film çekimleri esnasında görüntü yönetmeni Halyna Hutchins’in ölümüne neden olan olayla ilgili konuşan aktör Alec Baldwin, “Tetiği ben çekmedim” dedi.

Amerikalı aktör Alec Baldwin, görüntü yönetmeni Halyna Hutchins’in ölümüne yol açan olay ilişkin ilk kez bir televizyon röportajında o güne dair soruları yanıtladı.

George Stephanopoulos tarafından yapılan röportaj Perşembe akşamı ABC televizyonunda yayınlanacak. Stephanopoulos, 80 dakika süren söyleşinin, 20 yıllık kariyerindeki “en yoğun” tecrübe olduğunu söyledi. Televizyoncu, 63 yaşındaki Baldwin’in röportajdaki tavırlarını, ‘yıkılmış ama samimi’ ifadeleriyle anlattı.

Alec Baldwin’in sette yaraladığı yönetmen ilk kez konuştu

‘SİLAHIN SETE NASIL GELDİĞİ KONUSUNDA HİÇBİR FİKRİM YOK’

BBC Türkçe’nin aktardığı habere göre; Baldwin’e gerçek merminin sete nasıl geldiği yönündeki soruya, “Hiçbir fikrim yok. Birisi silaha gerçek bir mermi koydu. O merminin sette bile olmaması gerekiyordu” şeklinde yanıt verdi.

Baldwin, “Hala inanmakta zorluk çekiyorum. Yaşananlar bana gerçek değilmiş gibi geliyor” diye konuştu.

‘TETİĞİ BEN ÇEKMEDİM’

Röportaj sırasında gözyaşlarını tutamayan Baldwin, silahın tetiğini kendisinin çekmediğini savunarak, “Tetiği ben çekmedim. Asla kimseye silah doğrultup tetiği çekmem” dedi.

New Mexico eyaletinde 22 Ekim tarihinde yaşanan olayda, gerçek mermi ile yaralanan 42 yaşındaki görüntü yönetmeni Halyna Hutchins, helikopterle hastaneye kaldırıldı. Ancak kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Mahkeme kayıtlarına göre, Baldwin’e silahı, yönetmen yardımcılarından biri verdi ve verirken de “soğuk silah” ifadesiyle dolu olmadığını ona söyledi.

Dave Halls, isimli yönetmen yardımcısı da silahta gerçek mermi olduğunu bilmediğini söylüyor. Halls’a da silahı, setin silah sorumlusu Hannah Gutierrez-Reed verdi.
Silahın, kabından çıkarılırken ateş aldığı düşünülüyor.

Silah sorumlusu Hannah Gutierrez-Reed, avukatları aracılığıyla yaptığı açıklamada “gerçek merminin nereden geldiğini bilmediğini” savunuyor.

Bu merminin nasıl olup da sete geldiği, polis soruşturmasının merkezinde yer alıyor.

Bu hafta başında, ateşli silah tedarikçisi bir firmaya ait merkeze yönelik olarak arama emri çıkarıldı.

Sete getirilen cephanenin farklı kaynaklardan elde edildiğini belirtiliyor.