‘Aldattığı için öldürdüm’ diyen katile, savcıdan sert yanıt

Yayın tarihi: 14 Kasım 2020 Cumartesi 12:21 am - Güncelleme: 14 Kasım 2020 Cumartesi 12:21 am

Ankara’da evli olduğu Emine Yanıkoğlu’nu öldüren Soner Yanıkoğlu’nun kendisini “Beni aldattı” diye savunmasına iddianameyi hazırlayan savcıdan yanıt geldi. Savcı, aldatmanın boşanma davasına konu olabileceğini söyledi.

Ankara’da şiddet gördüğü gerekçesiyle ailesinin evine dönen Emine Yanıkoğlu’nu pompalı tüfekle öldüren Soner Yanıkoğlu hakkında müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. İddianamede, ‘Tasarlayarak eşi kasten öldürme’ gerekçesiyle müebbet hapsi istenen Soner Yanıkoğlu’nun “Aldattığı için öldürdüm” savunmasına da savcıdan yanıt geldi; savcı, bunun ancak boşanma davasına konu olabileceğini, öldürmede haksız tahrik olarak kabul edilemeyeceğini söyledi.

Emine Yanıkoğlu, ailesinin karşı çıkmasına rağmen 17 yaşında Soner Yanıkoğlu ile evlendi. Yanıkoğlu ailesiyle birlikte yaşamaya başlayan çift, kısa süre sonra sorunlar yaşamaya başladı. Emine Yanıkoğlu, gördüğü şiddet nedeniyle evi terk edip, babaevine döndü. Eşine karşı uzaklaştırma kararı aldırdı.

30 Temmuz günü ‘eşyalarını getirme’ bahanesiyle Emine Yanıkoğlu ile görüşmek isteyen Soner Yanıkoğlu, bir çantadan çıkardığı pompalı tüfek ile genç kadını öldürdü.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS TALEBİ

Gözaltına alınıp tutuklanan Soner Yanıkoğlu hakkında ‘tasarlayarak eşi kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Cumhuriyet Savcısı Kenan Çetin tarafından hazırlanan iddianamede, yer alan ifadesinde annesi ile ağabeyinin kendisine eşinin başka bir erkekle görüştüğünü söylediğini anlatan Yanıkoğlu, şunlar iddia etti:

“Konuşmak için yanına gittim, eve dönmeyeceğini söyleyerek eşyalarını istedi. Eve gidip eşyaları aldım. Birkaç yıl önce internetten satın aldığım pompalı tüfeği de bir başkasına satmak için yanıma aldım. Tekrar eşimin yanına gittiğimde, ‘Neden eve dönmüyorsun, çocuğumuza neden bakmıyorsun’ diye sordum. ‘Seni sevmiyorum, seni istemiyorum, seni defalarca aldattım’ deyince, sırt çantasında bulunan tüfeği çıkarttım. Eşim başka bir odaya kaçarak kapıyı kilitledi. Kapıya ateş ettikten sonra ayağımla vurarak. açtım. Diz çöken eşime ateş ettim. Kendimde olmadığım için kaç el ateş ettiğimi hatırlamıyorum. Bu sırada eşimin üvey annesi ambulans diye bağırıyordu. Evden çıktım ve teslim oldum, çok pişmanım.”

“ALDATMA, BOŞANMA DAVASI KONUSU”

Savcı Kenan Çetin iddianamede, şüphelinin ikinci kez eve geldiğinde sırt çantasında pompalı tüfek olmasının cinayeti tasarladığını gösterdiğini, eşini, kendisini aldattığını söylediği için öldürdüğü yönündeki beyanlarının ise ancak bir boşanma davasına konu olabileceğini, bu beyanlardan ötürü şüpheli hakkında öldürme olayında haksız tahrik indirimi uygulanamayacağını vurguladı. Savcı, şüphelinin bu nedenle, ‘tasarlayarak eşi kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti.

“GEREKİRSE AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ’NE GİDECEĞİM”

Ankara’da, eşi tarafından öldürülen Emine Yanıkoğlu’nun babası Temel Durgar,  kızını öldüren Soner Yanıkoğlu hakkında, ‘tasarlayarak eşi kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle düzenlenen iddianamenin mahkemece kabul edilmesini istedi. Durgar, “İnşallah hakim iddianameyi onaylar. Eğer olmazsa bir üst mahkemeye, gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar gideceğim” dedi.