Alay komutanı da Soylu da duydu: Direnen madenciler kazandı

Yayın tarihi: 16 Kasım 2020 Pazartesi 10:21 pm - Güncelleme: 16 Kasım 2020 Pazartesi 10:45 pm

Soma’da Uyar Madencilik şirketinden 8 yıldır tazminatlarını alamayan maden işçileri, 36 günlük direnişin ardından kazandı! Somalı maden işçileri, yaptıkları açıklamada görüşmelerin olumlu sonuçlandığını ve yarın saat 12.00’de basın açıklaması yapacaklarını duyurdu.

Soma’da Uyar Madencilik şirketinden 8 yıldır tazminatlarını alamayan ve defalarca güvenlik güçlerinin sert mühalelerine maruz kalan Somalı ve Ermenekli maden işçileri yaptıkları açıklamada, İçişleri Bakanı Süleyman soylu ve Manisa valisiyle gerçekleşen toplantının sonucu olumlu sonuçlandığını ve yarın saat 12.00’de basın açıklaması yapacaklarını duyurdu.

İşte o açıklama;

36 gündür süren direnişin sonucunda bugün İçişleri Bakanı Süleyman soylu ve Manisa valisiyle gerçekleşen toplantının sonucu olumlu neticelendi. Sadece Soma Uyar Maden işçileri için değil, Ermenekli madencilerin sorununun çözümüne dair de olumlu gelişmeler mevcut. Yarın 12 de Soma’da gercekleşecek basın açıklamasında gereken ayrıntılarla birlikte aktaracağız. Herkese kolay gelsin, iyi akşamlar.