Alanyaspor, penaltılarla çeyrek finalde

Yayın tarihi: 10 Şubat 2022 Perşembe 8:41 pm - Güncelleme: 10 Şubat 2022 Perşembe 8:41 pm

Ziraat Türkiye Kupası’nın son 16 turunda Adana Demirspor ve Alanyaspor kozlarını paylaştı. Penaltı vuruşlarıyla sonlanan maçın 90 dakikalık bölümündeki golleri Alanyaspor adına 22′ Eduardo, 38′ Erhun’dan geldi. Penaltı vuruşlarında Alanyaspor, rakibini 4-2 mağlup etti ve adını çeyrek finale yazdırdı.

 

Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu’nda Spor Toto Süper Lig’in iki flaş takımı karşı karşıya geldi. Alanya Bahçeşehir Okulları Stadı’nda oynanan maçta gülen taraf ev sahibi oldu. 23’te Wilson Eduardo’nun golüyle öne geçen Akdeniz ekibine Mavi Şimşekler, 38’de Erhun Öztümer ile yanıt verdi. 90 dakika 1-1’lik eşitlikle sona erdi. 105+4’te Alanyaspor , Efkan Bekiroğlu ile bir penaltı atışından yararlanamadı, uzatma dakikalarında da gol sesi çıkmadı.

Seri penaltı atışlarında rakibine 4-2’lik üstünlük kuran Alanyaspor, Gaziantep FK, Fatih Karagümrük, Kayserispor, Sivasspor , Antalyaspor ve Trabzonspor ‘un ardından çeyrek finale yükselen 7. takım oldu.

Turuncu-Yeşilliler’e Eduardo, Candeias, Emre Akbaba ve Novais, penaltıda hata yapmayan isimler oldu. Milunovic ise kaleci Vedat’ı geçemedi. Mavi Lacivertli takımda Assombalonga ile Gökhan İnler ağları sarstı. Semih Güler ve Vargas ise direğe takıldı.