Alanyaspor-Fenerbahçe maçında kural hatası iddiası! Eski hakem Bülent Yıldırım: Çok ciddi bir hakem hatası var

Yayın tarihi: 17 Eylül 2019 Salı 2:19 pm - Güncelleme: 17 Eylül 2019 Salı 2:33 pm

Alanyaspor-Fenerbahçe maçında kural hatası tartışması büyüyor. Eski hakem Bülent Yıldırım dün akşam yayınlanan Limitsiz Futbol programında konuya açıklık getirdi. Yıldırım “Çok ciddi bir hakem hatası var” dedi.

Süper Lig’de zirveyi yakından ilgilendiren karşılaşmada lider Alanyaspor, konuk ettiği rakibi Fenerbahçe’yi 3-1 mağlup etmeyi başardı. Maç sonrası kural hatası konusu tartışmaların odağı oldu. Eski hakem Bülent Yıldırım dün akşam yayınlanan Limitsiz Futbol programında konuya açıklık getirdi. Yıldırım “Çok ciddi bir hakem hatası var” dedi.

Alanyaspor, Fenerbahçe’yi Süper Lig’in 4. haftasında 3-1 yenerken Papiss Cisse’nin attığı 2. gol tartışma konusu oldu.

Fenerbahçe’den TFF’ye ‘kural hatası’ başvurusu! Alanyaspor maçı tekrarlanacak mı?

 

46. dakikada Altay’ın kullandığı autta ceza sahasında topla buluşan Jailson uzaklaştırmakta ağır davrandı. Bakasetas’ın baskında topu önünde bulan Cisse boş pozisyonda topu ağlara gönderdi ve takımını öne geçirdi. Hakem Halis Özkahya, bu gol sonrasında bir süre VAR ile görüştü ve ardından golü verdi.

Bu golde, aut esnasında ceza sahasında Alanyasporlu futbolcuların bulunduğu için kural hatası olup olmadığı gündeme geldi.

IFAB’ın geçen aylarda yayınladığı kurallara göre aut atışlarında ceza sahası içerisinde rakip oyuncu bulunmaması gerekiyor. Ancak ‘Kale vuruşu hızlı kullanılmış ve rakip oyuncular ceza sahasını terk etme fırsatı bulamamışsa hakem oyunu devam ettirebilir’ deniyor.

Bülent Yıldırım: Hakem hatası var

CNN TÜRK ekranlarından yayınlanan Limitsiz Futbol Programı’nın yorumcusu eski hakem Bülent Yıldırım, “Burada ciddi bir hakem hatası var. Hakem arkadaşımız ceza alanında forvet oyuncusunu gördüğü anda kale vuruşuyla oyunu başlatacaktı. Topa müdahale ettiği için atışın tekrarlanması gerekiyordu. Dolayısıyla burada bir hakem hatası var” dedi.