Alan bebeğin babasıyla görüşen Papa, tarihi ziyaretini tamamladı

Yayın tarihi: 8 Mart 2021 Pazartesi 10:31 am - Güncelleme: 8 Mart 2021 Pazartesi 11:01 am

Katoliklerin Ruhani lideri Papa Francis, 4 gün süren tarihi Irak ziyaretini tamamlayarak başkent Bağdat’tan ayrıldı. Papa tarihi ziyaretinde 2015 yılında Bodrum’da sahile vuran cansız bedeninin görüntüsü tüm dünyada infial yaratan üç yaşındaki Alan Kurdi’nin babasıyla da görüştü.

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Francis, 4 gün süren tarihi Irak ziyaretini tamamladı. Papa uçakla Bağdat’tan ayrıldı.

5 Mart’ta başkent Bağdat’ta gelen Papa Francis, burada resmi temaslarda bulunduktan sonra Zikar vilayetindeki antik Ur kentine giderek birlik ve beraberlik mesajı verdi. Papa ziyaretinin üçüncü gününde Erbil kentine giderek Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani ve Başbakan Mesrur Barzani ile görüştü.

‘KARDEŞİZ’ MESAJI VERDİ

Erbil’deki resmi temaslarının ardından Musul’a giden Papa Francis, Hristiyanların çoğunlukta olduğu Karakuş bölgesini ziyaret etti. Immaculate Conception Kilisesi’nde konuşma yapan Papa, “Buradaki varlığınız, güzelliğin tek renkli olmadığını, çeşitlilik ve farklılıkla öne çıktığını hatırlatıyor. Size baktığımda, Karakuş halkının kültürel ve dini çeşitliliğini görebiliyorum ve bu, tüm bu bölgenin geleceğe sunduğu güzelliği gösteriyor” dedi.

Musul ziyaretini de tamamlayan Papa Francis, üçüncü günün sonunda Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin başkenti Erbil’deki Franso Hariri Stadyumu’nda farklı din ve etnik gruplardan 10 bin kişinin de katılımıyla ayini yönetti.

Papa ayinde yaptığı konuşmada, “İsa Mesih, insanlık talep ediyor. Dürüst ve temiz olun, savaşma hırsından uzak durun. Tüm halklar kardeştir. Yanlışların önüne geçilmeli” ifadelerini kullandı.

ALAN KURDÎ’NİN AİLESİ BİR ARAYA GELDİ

Papa Franceso, Irak ziyaretinde Muğla’nın Bodrum ilçesinde lastik botun batması sonucu sahile vuran cansız bedeniyle gündeme gelen Suriyeli Alan Kurdi’nin babasıyla da bir araya geldi.

Vatikan’dan yapılan açıklamada Papa’nın, Erbil’deki Franso Hariri Stadyumu’nda düzenlenen ayinin ardından Alan bebeğin babası Abdullah Kurdi ile görüşme gerçekleştirdiği belirtildi. Açıklamada, Papa’nın, ailesini kaybeden Abdullah Kurdi’nin acısını dinlediği ifade edilirken, Kurdi’nin ise ilgisinden dolayı Papa’ya teşekkür ettiği belirtildi.

Görüşmeyle ilgili Rûdaw’a konuşan Kurdi, “Ona, ailemi kaybettikten sonra hayatımı çocuklara hizmet etmeye adadığımı söyledim. ‘Eğer yarım saat vaktiniz varsa çocukların içler acısı durumunu görmenizi istiyorum’ dedim. Papa ağladı, ben ağladım. Kendimi tutamadım” dedi.

İLGİLİ HABER | Papa, Aylan Kurdi’nin babasıyla görüştü

İLGİLİ HABER | Papa Francis tarihi ziyaret için Irak’ta