Aladağ’da Eko Okul İMECE usulüyle hayata geçirildi

Yayın tarihi: 29 Mart 2022 Salı 8:38 am - Güncelleme: 30 Mart 2022 Çarşamba 8:40 am

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Adana Final Okulları iş birliğiyle Aladağ İlçesi Büyük Sofulu Mahallesi Şehit Ziya Şahin İlkokulu’nda yürütülen ‘’Eko Okul’’ projesi; Özel Adana Final Fen ve Anadolu Lisesi öğrencilerinin desteğiyle hayata geçirildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin ortağı olduğu proje kapsamında Şehit Ziya Şahin İlkokulu’nun boyanması, bahçe çeşmesinin mermer kaplanarak yenilenmesi ve geri dönüşüm malzemeleriyle oyun alanı oluşturulması, çevre düzenlenmesi ile kütüphanenin iç dizaynı işleri hayata geçirildi.

ÖĞRENCİLERİN DAYANIŞMASI-ÇEVREYE DUYARLI GERİ DÖNÜŞÜM MALZEMELERİ…

Okulun boya ve yenileme işleri için, Fen- Anadolu Lisesi öğrencileri ile ortaokul öğrencileri dayanışma gösterdi. Çevre düzenlemesi ve kütüphanenin iç malzemeleri Adana Büyükşehir Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından tamamen çevreye duyarlı geri dönüşüm malzemelerinden imal edildi.

Aladağ Belediyesi’nin de destek verdiği projede, kütüphanenin yapımı merhum Murtaza Yılmaz adına Yılmaz Ailesi, çeşmenin yenilenmesi merhum Remzi Mar adına Mar Ailesi’nin maddi destekleriyle gerçekleştirildi. Şenlik havasındaki açılışın ardından tesisler hizmete girdi.