Alaattin Çakıcı’ya yakın iş insanı silahlı saldırıda öldürüldü

Yayın tarihi: 10 Eylül 2024 Salı 6:43 pm - Güncelleme: 10 Eylül 2024 Salı 6:43 pm

Alaattin Çakıcı’ya yakın olduğu iddia edilen Kemal Çağlar Temel isimli kişi, sahibi olduğu kozmetik firmasının önünde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti.

Yeraltı dünyasının tanınan isimlerinden Alaattin Çakıcı’yla yakınlığı bulunduğu iddia edilen Kemal Çağlar Temel, uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetti.

Olay, saat 11.00 sularında İstanbul’un Üsküdar ilçesine bağlı Burhaniye Mahallesi Burhaniye Abdullahağa Caddesi’ndeki kozmetik ürünleri satan bir firmanın önünde meydana geldi.

Birgün’de yer alan habere göre, firmanın kurucusu Kemal Çağlar Temel motosikletiyle iş yerine geldiği sırada cadde üzerinde kendisini bekleyen, cerrahi maske takan bir saldırgan tarafından silahlı saldırıya uğradı.

Saldırgan tabancayla 4- 5 el ateş ettikten sonra yaya olarak kaçtı. Başından vurulan Kemal Çağlar Temel, kanlar içinde yere yığıldı.

İŞ YERİ ÖNÜNDE ÖLDÜ

İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrolde Kemal Çağlar Temel’in hayatını kaybettiği belirlendi.

Polis ekipleri, olay yerine güvenlik şeridi çekerken Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü iş yeri önünde detaylı inceleme yaptı. Uzun süren inceleme sonunda Temel’in cenazesi otopsi işlemleri için İstanbul Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

MAHALLELİ SALDIRGANDAN ŞÜPHELENMİŞ

Görgü tanığı Halis Gündoğdu saldırganın hareketlerinden şüphelendiğini söyleyerek “Yaklaşık 1 buçuk saattir burada duruyordu, maskeli. Bir ara kayboldu sonra tekrar geldi iş yerini gözetlemeye başladı. Ben de hırsız falan zannettim, malzemeler dışarıdaydı. 2-3 dakika sonra bir baktım 4-5 el silah sesi. Motosikletle gelip kapıya yanaşan kişiye ateş etti. Vurulan kişi galiba iş yeri sahibiymiş. Sonra yaya olarak kaçtı” diye konuştu.

Saldırganı gördüğünü söyleyen Mehmet Uğur ise, “Şüphelendik, hatta sert sert baktım. Aşağıya doğru ilerledi. Daha sonra tekrar gelerek motorla gelen arkadaşa ateş etmeye başladı. Park ettikten sonra 2 el ateş etti. Sonra yerdeyken de 5 el silah sıktı. 112’yi arayarak haber verdim. Saldırganı burada beklerken gördük” dedi.

Başka bir görgü tanığı da “Tam arkasına döndüğü sırada arkasından ateş etti” diye konuştu.
Polisin olayla ilgili geniş çaplı soruşturması devam ediyor.

ÇAKICI İLE FOTOĞRAFLAR

Öte yandan Kemal Çağlar Temel’in Alaattin Çakıcı’ya yakın bir isim olduğu iddia edildi. Temel, Çakıcı’nın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmedeKİ fotoğraf karesinde yer almıştı. Söz konusu fotoğrafın Temel tarafından Intragram’dan paylaşıldığı ortaya çıktı.

 

Kaynak: Birgün