Alaattin Çakıcı ve Sedat Peker telefonla görüştü iddiası

Yayın tarihi: 8 Mayıs 2020 Cuma 9:39 am - Güncelleme: 8 Mayıs 2020 Cuma 4:58 pm

Sözcü yazarı Saygı Öztürk bugüngü yazısında Organize suç örgütü liderleri Alaattin Çakıcı ve Sedat Peker’i ele aldı. Saygı Öztürk iki ismin telefonla görüştüğünü iddia etti.

İnfaz Yasası ile tahliye olan Alaattin Çakıcı ile tahliyeden aylar önce Türkiye’den ayrılan Sedat Peker ‘in arasında gerginlik olduğu söyleniyordu. Sözcü yazarı Saygı Öztürk iki organize suç örgütü liderinin arasında geçenleri kaleme aldı. Öztürk, iki ismin arasında ortak bir dostun girdiğini ve telefonlar görüşerek aradaki problemleri çözdüğünü iddia etti.

İşte Saygı Öztürk’ün yazısının ilgili bölümü:

Çakıcı, 2004 yılından bu yana cezaevindeydi. “Örgüt liderliği, öldürmeye azmettirme” gibi suçlarından mahkumiyeti 26 Mayıs 2018’de bitti.

Cumhurbaşkanına hakaret, cezaevinde basit yaralama suçlarından mahkum olduğu cezaları çekiyordu. Eğer İnfaz Yasası çıkarılmamış olsaydı Çakıcı’nın mahkumiyeti 2022 yılının Haziran ayında bitecek ve tahliye edilecekti..

‘Hanımağa’ lakaplı Güniz Akkuş’tan Sedat Peker’e tehdit: Sana 10 gün müddet veriyorum

SEDAT PEKER‘İN DURUMU

Sedat Peker hakkında, yakalama ve yurt dışına çıkış yasağı bulunmuyordu.

CHP’nin bazı yöneticilerini hedef alan açıklamaları da dikkat çekiyordu.

8 ay önce Türkiye’den ayrıldı. Ne zaman döneceği konusunda yakın çevresinin de bilgisi yok. Belki yakında bir açıklama yapabileceği
belirtiliyor.

Alaattin Çakıcı’nın cezaevinde bulunduğu dönemde, çok sevdiği arkadaşlarından bazıları cezaevinde öldürülmüştü.

Bunun sorumlusu olarak da Sedat Peker gösteriliyordu. O yüzden, Çakıcı ile Peker’in aralarının açık olduğu belirtiliyordu.

Çakıcı’nın cezaevinden çıkmasından sonra büyük çatışmaların olması bekleniyordu. Nitekim, sosyal medyada her gün buna ilişkin videolar, açıklamalar paylaşılıyordu.

Sedat Peker’in yurt dışında olmasını “Çakıcı’dan kaçtı” diye yorumlayanlar oldu ama örtülü affın çıkarılıp çıkarılmayacağı 8 ay önce
belli değildi.

Sedat Peker’e Sakarya’dan seslendi: Sana o kılıfı giydireceğim

Özellikle Peker’in yayınladığı bazı videolarında isim vermese de Çakıcı’yı hedef aldığı sosyal medyada dolaşıyordu. Bu durum, Çakıcı ile
Peker grupları arasında her an silahlı çatışmanın çıkacağı biçiminde yorumlanıyordu.

“DOST” DEVREYE GİRİNCE

Babaların, sözlerine itibar ettiği dostları vardır. Bunlar en kritik dönemde devreye girer, taraflarla konuşur, onları bir araya getirir ya da telefonla görüşmelerini sağlar.

O kişinin devreye girmesi akacak kanı da durdurur, düşmanlığı da bitirir. Çakıcı ile Peker arasında çatışma çıkacağına ilişkin söylentiler devam ederken, “iki tarafın da dostu” olan ve ikisinin de saygı duyduğu kişinin devreye girdiğini, taraflar arasında var olan anlaşmazlığı giderdiğini öğreniyorum. Bu gelişmeyi tarafların yakın çevreleriyle konuştuğumda da doğruladılar.

Bu gelişme kuşkusuz polisi de rahatlattı. Babalar dünyası ilginçtir. Doğan Kitap’tan çıkan “Son Babalar” kitabımda o dünyayı yazdım.
‘Hatırlı dost’un devreye girmesiyle Çakıcı ile Peker telefonla uzun uzun konuşup söylentilere ve geçmişte yaşananlara açıklık getirdiler.

Peki Sedat Peker, Türkiye’ye ne zaman dönecek? Dönüş tarihi henüz belli değil. Ama çok da uzun sürmeyeceğini sanıyorum.

Uzun süredir aralarında bir diyalog olmadığı için özellikle bu kişilerin etrafındakilerin sağda-solda konuşmaları, büyük bir çatışmanın çıkacağı şeklinde yorumlanıyordu. Ama, ‘hatırlı dost’un devreye girmesi, tarafları bire bir konuşmasından sonra aralarında “Abi-kardeş” ilişkisinin başladığını öğreniyorum.

İşte son durum böyle.

Kesin olan şu ki: Çakıcı ile Peker arasında o konuşmadan sonra bir sorun kalmadı

Sedat Peker

Demet Akalın’dan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya tepki

Kapalıçarşı’nın açılış tarihi belli oldu