AKUT’tan Itır Esen’in fotoğrafına açıklama: Güvenlik sürecini yürüttük

Yayın tarihi: 18 Ocak 2021 Pazartesi 10:06 pm - Güncelleme: 18 Ocak 2021 Pazartesi 10:06 pm

Manken Itır Esen’in enkaz üzerinde verdiği pozlar tepki alınca projede adı geçen AKUT’tan açıklama geldi. AKUT Vakfı, projeyi değerlendirerek, zaten her detayı planlanmış çalışmanın sadece “enkaza yaklaşma” konusundaki güvenlik sürecini, gönüllü olarak yürütmeyi kabul etmiştir.

Miss Turkey 2017 yarışmasıyla adını duyuran manken Itır Esen, “Tehlikenin farkında mısın?” sloganıyla depreme farkındalık yaratmak için hayata geçirilen bir proje kapsamında enkaz üzerinde poz verdi. Çekimden bir videoyu sosyal medya hesabından paylaşan Esen, tepkilerin ardından görüntülerin yer aldığı videoyu sildi.

Projede adı geçen AKUT Vakfı da tepkilerin ardından bir basın açıklaması yaptı. Vakıf, “Sadece ‘enkaza yaklaşma’ konusundaki güvenlik sürecini, gönüllü olarak yürütmeyi kabul ettik” ifadelerini kullandı.

AKUT Vakfı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Fashion TV’nin Atıl Kutoğlu, Dilek Hanif, Vural Gökçaylı, Ahmet Erarslan gibi dünyaca ünlü 10 modacı ile birlikte, beklenen İstanbul depremine dikkat çekmek için gerçekleştirdiği, “Sesimi Duyan Var Mı?” adını verdikleri sosyal sorumluluk projesinde, AKUT Vakfı’nın da adı geçtiği için açıklama yapma ihtiyacı hissettik.

Projenin yürütücüleri, Fashion TV’nin Türkiye Yöneticisi Sn. Enis Onat ve Sanat Yönetmeni Sn. Ferhan Aral, bir süre önce vakfımıza ulaşarak moda dünyasının beklenen İstanbul depremine dikkat çekmek ve toplumsal duyarlılığı artırmak amacıyla bir proje yapmak istediğini belirtmiş; bu projeyi sağlıklı ve güvenli şekilde yönetebilmek adına, ekiplerin bina yıkıntısı çevresinde ve üzerinde çalışırken güvenliğini sağlamamız için Vakfımızdan destek istemişlerdir.

Projenin tepki çeken iletişim kazası ve kamera arkası görüntülerle, eksik ve yanlış bilgilerle değerlendirmesinin, projenin ve projeye verdiğimiz iyi niyetli desteğin önüne geçmesinden üzüntü duymaktayız.

Yaşamını arama-kurtarma çalışmalarına vakfetmiş değerli Başkanımız Ali Nasuh Mahruki’nin de AKUT Vakfı’nın da ülkemizin en önemli sorunu olan “deprem” meselesine dair, yapılacak tüm iyi niyetli çalışmaları desteklemeye devam edeceğinin altını tekrar çizer; sağlık dolu, afetsiz bir yıl dileriz.”