Akülü sandalyesi çalınan İlhan Şener: Onlar benim ayaklarımı çaldılar

Yayın tarihi: 21 Şubat 2022 Pazartesi 11:06 am - Güncelleme: 21 Şubat 2022 Pazartesi 11:06 am

Ümraniye’de, bedensel engellinin havalandırmak üzere evinin bahçesine bıraktığı akülü sandalyeyi çalan şüpheli, yakalandı. Şüphelinin akülü sandalyeye binerek kaçtığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay 18 Şubat Cuma günü Ümraniye Aşağı Dudullu Mahallesi’nde meydana geldi. Yüzde 92 bedensel engelli olan İlhan Şener, akülü sandalyesini havalandırmak üzere evinin bahçesine bıraktı. Bir süre sonra dışarı çıkan İlhan Şener, akülü sandalyesini yerinde bulamayınca durumu polis ekiplerine bildirdi.

52 ADET SUÇ KAYDI OLAN ŞÜPHELİ SERBEST BIRAKILDI

Şüpheliyi yakalamak için çalışma başlatan polis ekipleri, güvenlik kameralarını incelemeye aldı. E.K olduğu belirlenen şüphelinin çaldığı akülü sandalyeye binerek olay yerinden uzaklaştığı tespit edildi. Şüpheli E.K., ertesi gün Dudullu’da yakalanarak gözaltına alındı. E.K.’nin yapılan sorgulamasında 52 adet suç kaydı olduğu ortaya çıktı. Şüpheli çıkarıldığı mahkemede adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

“TEKERLEKLİ SANDALYEYİ ÇALDIĞINI ZANNEDİYORLAR AMA AYAKLARIMI ÇALMIŞ OLDULAR”

Uzun zamandır ağır hastalıklarımdan dolayı akülü tekerlekli sandalye kullandığını söyleyen Şener, “Evvelsi gün akşam 21.00’de polisin anlatımına göre uyuşturucu içmekte olan hırsızlar, uyuşturucu parası için akülü sandalyeyi gözetleyerek, kimsenin olmadığı saatte çalmışlar. Ben o sırada evdeydim. Çok büyük sıkıntıya düştüm çünkü sürekli hastaneye gitmek zorunda olduğum için. Büyük sıkıntı yaşadım, yaşayacağım da öyle anlaşılıyor. Tekerlekli sandalyeyi çaldığını zannediyor hırsızlar ama ayaklarımı çalmış oldular. Beni özgürlüğümden mahrum bıraktılar dedi. Aracın sadece iskeletinin kaldığını söyleyen Şener, Boynumu yaslamak zorundayım, boynumda kanal darlığı olduğu için. O aparatın demirli kısmının bir kısmını almışlar. Ayaklıkları komple almışlar. Aküyü, akü kutusunu almışlar. En önemlisi tekerlekleri almışlar. 7-8 bin liralık benim açımdan büyük bir zarar söz konusu. Bu benim açımdan çok zor oldu” diye konuştu.

Yürüme engeli bulunan Uğur’un ‘ayaklarını’ çaldılar

Engelli yurttaş için ‘şunu alın buradan’ diyen CHP’li vekil özür diledi