AKtroller Meclis gündeminde: HDP’nin önergesi AKP-MHP oylarıyla reddedildi

Yayın tarihi: 19 Haziran 2020 Cuma 1:57 pm - Güncelleme: 19 Haziran 2020 Cuma 2:25 pm

HDP’nin Twitter’ın kapattığı sosyal medya hesaplarının araştırılması üzerine verdiği araştırma önergesi, AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi. Önergeye ilişkin konuşan CHP’li vekil Sera Kadıgil, Mücahit Avcı’nın tutuklanmasını hatırlatarak, “Sahte belgeyi sosyal medya hesabından yayan Yeşil Beneklilerden Sorumlu Devlet Bakanı Mahir Ünal da trollenmiş sanırım” dedi.

Sosyal medya platformu Twitter, 7 bin 340 hesabı AKP’nin gençlik faaliyetleriyle bağlantılı ve çok sayıda ele geçirilmiş hesabı içeren merkezi bir şebekeye işaret ettiğini söyleyerek kapattı.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) kapatılan sosyal medya hesaplarının araştırılması için verdiği soru önergesi AKP-MHP oylarıyla reddedildi.

Twitter’dan Aktrollere darbe! AKP bağlantılı binlerce hesap kapatıldı

SERDA KADIGİL: BİR TROLL ORDUSU YARATTINIZ

Araştırma önergesinde CHP adına söz alan İstanbul Milletvekili ve PM üyesi Sera Kadıgil, “Üyemiz Mücahit Avcı’ya ilişkin üretilen sahte belgeyi sosyal medya hesabından yayan Yeşil Beneklilerden Sorumlu Devlet Bakanı Mahir Ünal da trollenmiş sanırım” dedi. Kadıgil, Ünal hakkında iftira ve hakaretten suç duyurunda bulunulduğunu belirtti.

Mahir Ünal kendini trollere siper ederek fotomontaja başladı

Konuşmasına Hitler’in propaganda Bakanı Goebels’in ilkelerini sıralayarak başlayan Kadıgil, AKP’nin söz konusu ilkelere sıkı sıkıya bağlanarak, başarılı bir şekilde uyguladığını belirtti.

Kadıgil “Gerektiğinde yalan söylemekten kaçınmayın. Halka anlattıklarınızın gerçek olması şart değil, önemli olan kitleleri inandıracak ve uykuya geçirecek yalanlar söyleyebilmektir. Halkı her zaman ateşleyin, soğumasına, düşünmesine asla izin vermeyin. Gerekirse sadece tek bir rakibinize odaklanın ve kötü giden her şeyi onun üzerine yıkın. Hâkimlere, savcılara dikkat edin, olumsuz kararlar alanlar hakkında derhâl işlem yapın. Gazeteciler önemlidir, onları ve patronlarını satın almak, devşirmek ve çıkarlarımız doğrultusunda kullanmak için her şey yapılmalıdır. Bunlar iktidar partisinin sözleri değil bundan seksen yıl önce sarf edilmiş, Goebbels tarafından ortaya konmuş ilkeler ama eminim gittiği cehennemde gururla yukarıdan bir yerlerden sizi izliyor. Çünkü inanın, o dönemde bile bu ilkelere bu kadar sıkı sıkıya bağlı kalınmamıştır” dedi.

AKP döneminde, gerçeğin peşindeki gazetecilerin hapislerde çürütüldüğünü ve yerine kimsenin izlemediği yalanlarla dolu, devasa bir yandaş medya yaratıldığını, ifade eden Kadıgil, “Baktınız olmadı, yalanlarınız halka yeterince ulaşamadı, bu sefer insanların okuduğu, insanların izlediği yerleri ele geçirip bunlar vasıtasıyla bu yalanları yaymaya çalıştınız. Ya, baktınız yine olmadı, herkes sosyal medyaya kaçtı. Bu sefer ne yaptınız? Sosyal medyada maaşları nereden ödendiği hâlâ belirsiz bir grup troll ordusu kurdunuz ve bununla önünüze gelen herkese iftira attırmayı, hakaret ettirmeyi âdeta marifet sandınız ve devam ediyorsunuz” dedi.

TROLLERİNİZDEN EN ÇOK BİZ KADINLAR NASİBİMİZİ ALIYORUZ’

Troller ordusunun hedefinde en çok kadınların olduğunun altını çizen Kadıgil, bunun nedeninin yaşadığımız diktatörlüğün sonunun kadınlar tarafından getirileceğinin bilinmesine bağladı. Kadıgil şöyle konuştu:

“Bir tek biz mi nasibimizi alıyoruz? Bir tek biz nasibimizi almıyoruz ama en çok biz nasibimizi alıyoruz. Biz derken kim bu? Biz, kadınlar. En çok yine kadınlar nasibini alıyor. En çok Canan Kaftancıoğlu alıyor, Başak Demirtaş alıyor, Nevşin Mengü alıyor, Berna Laçin alıyor. Neden alıyorlar peki, neden bu kadınlar sizi bu kadar delirtiyor? Çünkü çok sevdiğim bir laf var benim İtalyan bir yazarın: “Hiçbir gerici hareket kadınların desteği olmadan iktidarını sürdüremiyor ama aksine hiçbir diktatörlük de kadın mücadelesi olmadan devrilmiyor. istiyorsunuz ki evde oturalım ve sadece çocuk bakalım. İstiyorsunuz ki; memlekete dair hiçbir derdimiz olmasın. O yüzden özellikle kadınları hedefe oturtuyor, sizin bu maaşlı askerleriniz.”