Akşener’in kürsüye çıkardığı sağlık çalışanına disiplin cezası

Yayın tarihi: 5 Mayıs 2022 Perşembe 6:01 pm - Güncelleme: 5 Mayıs 2022 Perşembe 6:01 pm

İzmir Valiliği, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener‘in TBMM’de partisinin grup toplantısında sağlık çalışanlarının sorunlarını anlatması için kürsüye davet ettiği Selçuk Devlet Hastanesi röntgen teknisyeni Derya Tunç hakkında disiplin cezası verdi.

İzmir Valiliği tarafından Akşener’in, TBMM’de sağlıkçıların sorunlarını dile getirmesi için kürsüye davet ettiği Selçuk Devlet Hastanesi röntgen teknisyeni Derya Tunç hakkında “Herhangi bir siyasi parti yararına veya zararına fiilen faaliyette bulunmak” gerekçesiyle disiplin cezası verildi. Tunç’un ayrıca 1 yıl kademe ilerlemesi durduruldu.

Tunç, “Bizler, evlerimize virüs taşıma kaygısıyla ailelerimizi, çocuklarımızı aylarca göremedik. Kreşler kapalı idi, çocuklarımıza bakıcı bulamadık. Herkesin çocuğuna baktık, kendi çocuklarımıza bakamadık… Bugüne kadar görevlerimizi en iyi şekilde yerine getirdik. Bundan sonra da aynı özveri ile yerine getirmeye devam edeceğiz. Lütfen artık bizleri yok saymayın” demişti.

“TEK BİR SAĞLIK ÇALIŞANIMIZI SİZE YEDİRMEYİZ”

İYİ Parti İstanbul Milletvekili ve Genel İdare Kurulu Üyesi Ümit Beyaz, kararın ardından sosyal medya hesabından “TBMM’de sağlık çalışanlarının sorunlarını dile getirdiği için Derya Tunç’a disiplin cezası vermişler. Bu karanlık günler geride kaldığında bu cezalar onların övünç madalyası olacak. Ne Derya Tunç’u ne de hak arayan tek bir sağlık çalışanımızı size yedirmeyiz” açıklamasını yaptı.

“SAHANIN SESİN DUYURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Sağlık Çalışanları Hak ve Mücadele Derneği (SAHADER) de “İYİ Parti’nin kürsüsünden sorunlarımızı dile getirdiğimiz için ödüllendirildik. Verilen cezalara boyun eğmeyecek, baskılara rağmen sahanın sesini duyurmaya devam edeceğiz. Her ne olursa olsun söz verdik. Susmayacağız” açıklamasını yaparak karara tepki gösterdi.

Tahliye edilen İYİ Parti’li Alp Emeç, Meral Akşener ile konuştu