Akşener’in Bursa yayınlanacak konuşmasına valilik izin vermedi

Yayın tarihi: 13 Ekim 2020 Salı 10:59 am - Güncelleme: 13 Ekim 2020 Salı 11:05 am

Partisinin Meclis’teki grup toplantısında konuşan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in sözleri İstanbul’da iki ilçenin meydanında yayınlandı. Bursa Valiliği ise Kent Meydanı’na kurulması planlanan erkana izin vermedi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Meclis grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Akşener, “Eskiden uçuyoruz, ekonomik kriz yok diyebiliyordu ama şimdi diyemiyor. Şimdi ‘sabır’ diyor. Sayın Erdoğan, sen önce 500 milyon dolarlık uçağını sat, şatafattan vazgeç” ifadelerini kullandı. Grup toplantısı, İstanbul’da Kadıköy ve Beşiktaş ilçe meydanlarında kurulan ekranlardan yayınlanırken Akşener, Bursa Kent Meydanı’na kurulacak dev ekrana ise Bursa Valiliği’nin izin vermediğini açıkladı.

Hatay ve Kahramanmaraş’taki orman yangınlarına değinen Akşener, “Cennet doğamızı yakanları yüce Allah’a havale ediyorum. Bu işin arkasında hayata ve insana dair her şeye düşman olan terör örgütünün olduğuna dair şüpheler var. PKK’nın gerçek yüzünü bütün dünyaya göstermek en başta hükümetin işidir. Birçok elçimiz bir tweet bile atmamış. Oysa bu alçaklık bütün dünyada yankılanmalıydı ama olmadı. Çünkü bunu yapmak için liyakat, devlet ciddiyeti, vatan sevgisi gerekir. Millet, o yangının bir rant yangını olmasından endişe ediyor. Bir an önce ağaçlandırma çalışmaları yapıp milletin endişelerini giderin” diye konuştu.

“İŞ BULAMAYAN GENCE GELİNCE SABIR”

Akşener, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Gerçek mümin yoklukta sabredendir” sözlerine Akşener, “Tüm hedefleri düşürdüler ama uçuyoruz diye masal anlatıyorlar. Eskiden uçuyoruz, ekonomik kriz yok diyebiliyordu ama şimdi diyemiyor. Şimdi ‘sabır’ diyor. Sayın Erdoğan, sen önce 500 milyon dolarlık uçağını sat, şatafattan vazgeç. Yandaş vergi affına, sarayın masraflarından bir kuruş tasarruf etmeye gelince sabır yok. İş bulamayan gence, uzaktan eğitim için çocuğuna bilgisayar alamayan babaya gelince sabır var” yanıtını verdi.

Akşener’in açıklamalarından bazı satır başları şöyle:

“VERGİ AFFI 9 MİLYAR LİRA”

“Sen git sefa sürmeye tam gaz devam et, gençlerimizin hayali yıkılsın. Yok öyle sayın Erdoğan. Esnafın birine 7 bin birine 50 bin lira kredi verdiler. Neye göre verdiler belli değil. AK Parti kodamanlanın eşi dostu yardımlarda bile yukarı yazılıyor. Çiftçi mazotun, yemin gübrenin altında ezilsin, sen git, ithal malla elin çiftçisini zengin et. Yok öyle yağma sayın Erdoğan. O meşhur müteahhitlerden biri vergi affı aldı. Öncesinde yine ballı bir ihale aldı. Resmi Gazete’de yayınlanan vergi affı 9 milyar lira. Sen yandaşa vergi affı koy, sonra esnaf kredi borcu altında ezilsin.”

“SANKİ HAYIR YAPTINIZ?”

“Aile ve Çalışma Bakanı 2 yılda 674,5 milyar lira emekli maaşı ödedi. Eliniz mecbur be. Sanki hayır yapmışlar. Bu millet 1 cent’e muhtaçken bile emekli maaşını ödedi. Siz ne kadar zamandır insanımızdan bu kadar uzaksınız? Utanır insan bunu söylemeye. Bu büyük millet yutkunmayı değil konuşmayı, yokluğu değil mutluluğu hak ediyor. Bir yanda faizlerdeki, kurdaki artışlar, gün yüzü görmeyen esnafımız, KOBİ’lerimiz, sanayicilerimiz var. Diğer yandan tıkır tıkır dolarla parasını alan yandaşlar var. Bizim kürsümüz KOBİ’lerimize milletimize, sanayicilerimize açık. Ülkemizde 3 milyon 200 bin KOBİ var. İstihdamın 3’te 2’sini yaratıyorlar.”