Akşener’e “Bulunduğunuz yer Kürdistan” dediği için gözaltına alınan esnaf serbest bırakıldı

Yayın tarihi: 29 Ekim 2021 Cuma 12:14 pm - Güncelleme: 29 Ekim 2021 Cuma 6:52 pm

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener‘in Siirt ziyaretinde esnaf Cemil Taşkesen’in “Şu an sizin bulunduğunuz yer ‘Kürdistan’dır ama ne yazık ki Meclis’te bu ‘Kürdistan’ inkar ediliyor” sözleri üzerine başsavcılık soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan, Cemil Taşkesen serbest bırakıldı.

Siirt Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in dün ilçede gerçekleştirdiği ziyarette Cemil Taşkesen adlı esnafın, “Dilimiz inkar ediliyor, kimliğimiz inkar ediliyor, ‘Kürdistan’ inkar ediliyor. Biz buna karşıyız. Şu an sizin bulunduğunuz yer ‘Kürdistan’dır ama ne yazık ki Meclis’te bu ‘Kürdistan’ inkar ediliyor” sözleri üzerine Kurtalan Cumhuriyet Başsavcılığınca “terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. Polis ekipleri, soruşturma kapsamında Cemil Taşkesen’i adresinde gözaltına aldı. Taşkesen ‘nin, emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

SERBEST BIRAKILDI

HDP Grup Başkan Vekili ve Siirt milletvekili Meral Danış Beştaş sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Taşkesen’in serbest kaldığını duyurdu.

 

Akşener: Türkiye’de kara para devlet eliyle aklanıyor