Akşener’den Türkiye, Rusya üyeliğinin askıya alınmasında çekimser oy verdi iddiası

Yayın tarihi: 26 Şubat 2022 Cumartesi 9:41 am - Güncelleme: 26 Şubat 2022 Cumartesi 9:41 am

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısını değerlendirdi. Akşener, “Putin’in gölgesine özenen yavru tek adamlar, bugün bile aynı iki yüzlülükle Rusya’nın AB konseyi üyeliğinin askıya alınmasına çekimser oy vermişlerdir” iddiasında bulundu.

İYİ Parti Lideri Akşener sosyal medya hesabı Twitter’dan yaptığı paylaşımla çok konuşulacak bir iddia ortaya attı. Akşener Türkiye’nin, Rusya’nın AB Konseyi üyeliğinin askıya alınmasında çekimser oy verdiğini öne sürdü. “1956 senesinde Budapeşte’de, 1968 senesinde Prag’da ne yaşandıysa; 2022 senesinde Kiev’de yaşanan da odur. Tek fark; hür dünyanın despotizme ve saldırganlığa daha müsamahakar ve ilgisiz oluşudur” diyen Akşener açıklamasına şöyle devam etti:

“Kravat takmış çarlar ve türevleri, ABD’nin banisi olduğu küresel ekonomi tarafından şımartılmış hatta cesaretlendirilmiştir. Öyle ki, Batı demokrasileri bu otoriter yönetimlerin şantaj ve tehditlerine boyun eğmiş adeta dış politikalarını rehin vermişlerdir. Hatta Putin’in gölgesine özenen yavru tek adamlar, bugün bile aynı iki yüzlülükle Rusya’nın AB konseyi üyeliğinin askıya alınmasına çekimser oy vermişlerdir. Avrupa kendisini içeriden kilitlemiş bir müze değildir. Geçmişte Bosna ve göçmen meselelerinde olduğu gibi kendisini korumak için zorbalara hoşgörü ile yaklaşamaz, yaklaşmamalıdır.

Bugün Avrupa, Petersburg ve Moskova sokaklarında işgali protesto edenlerdir, Ukrayna’da ülkesini terk etmeyen, hayatı pahasına işgale karşı duran insanlardır. Onlar bugün Avrupa’yı, Alman ve İtalyan hükümetlerinden daha fazla temsil ediyor.

Uluslararası toplumu, despotizme ve saldırganlığa verdiği bu krediyi geri almaya, küçük ve kısa vadeli çıkarları için tehlikeye attıkları uluslararası güvenliğe sahip çıkmaya davet ediyorum.”

Rusya’dan NATO’ya tehdit!