Akşener’den OHAL yorumu: Sakın ha…

Yayın tarihi: 14 Aralık 2021 Salı 1:07 pm - Güncelleme: 14 Aralık 2021 Salı 2:02 pm

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara’da otelde düzenlenen ‘İnsan Hakları ve Doğu Türkistan’ konulu toplantıya katıldı. Akşener, konuşmasında tüm dünyaya çağrıda bulunarak “Herkesi Doğu Türkistan konusundaki suskunluğunu bozmaya davet ediyorum” dedi.

Akşener, Kırım’da, Türkmeneli’nde, Doğu Türkistan’da ve pek çok coğrafyada Müslüman Türklerin hala yaygın olarak insan hakları ihlalleriyle karşı karşıya kaldığını, ölüm-kalım mücadelesi verdiğini söyledi.

“BURADAN TÜM DÜNYAYA SESLENİYORUM”

Konuşmasında tüm dünyaya çağrı yapan Akşener, “Herkesi Doğu Türkistan konusundaki suskunluğunu bozmaya ve Uygur Türkleri için gereken adımları atmaya çağırıyorum. Buyurun İYİ Parti’nin raporu, yaşananlar ortada. Bilimin ışığında açığa çıkan gerçekler ortada. Biz İYİ Parti olarak ‘Doğu Türkistan’da bir insanlık ayıbı var’ diyoruz. ‘İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi, Uygur Türkü kardeşlerimiz için de geçerli olsun’ diyoruz. ‘Herkesin kalbi, Doğu Türkistan’la birlikte atsın’ diyoruz. Bu zulüm artık son bulsun istiyoruz. Buradan tüm esir Türk yurtlarına sesleniyorum; Al bayraktan, gök bayrağa selam olsun. Doğu Türkistan’a, Kerkük’e, Kırım’a selam olsun. Nerede bir Türk varsa, orada doğan güneşe selam olsun. O güneşin altında, ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ diyenlere selam olsun.” diye konuştu.

“NEBATİ’NİN LİDERİYLE KONUŞMASINDA FAYDA VAR”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yeni Hazine Bakanı Nureddin Nebati’nin “Çin modeli değil” söylemlerine “Kendisini uyarayım lideriyle konuşmasında fayda var” dedi. Akşener konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Ekonomide dini tariften, Çinli tarifine geçtik. Ekonomi başına getirilen bu arkadaşımızın ortaya koyduğu ‘inşallah, maşallah’ üzerinden bir tarif var, ekonomi böyle yönetilemez.”

AKŞENER’DEN OHAL YORUMU: SAKIN HA…

Akşener İzzet Özgenç’in OHAL’e hazırlıklı olun söylemleriyle ilgili “Bugün itibarıyla dış güçleri iki günlük bir süre için kenara koymuşlar. Bunu yorumlarsak eğer, iki görüş geldi dünden itibaren hepimizin önüne: Birincisi Japon bankasının raporu, ikincisi İzzet Özgenç hocanın yorumu… İzzet Özgenç hocamız aynı zamanda hukuk profesörüdür. Türkiye’nin hukuki sisteminde çok etkili bir hocadır. ‘OHAL ilan edilebilir’ diye bir kavram var. Dış güçler işi bırakılmış bir kenara ve iç güçlere gelmiş iş… İç güçler denildiği zaman, İzzet Hoca’nın tarifi üzerinden bakarsak sermaye kontrolünden başlayarak bankadaki vatandaşın dolar mevduat hesaplarına kadar bazı adımların atılabileceği gibi bir endişe yaratır, ki bu Türkiye’nin gerçekten çok çok zor duruma, iflas etmesine sebep olur. Bu konuda da herkesi ciddiyete davet ediyorum. Sakın ha böyle bir el uzatma olmasın!” dedi.

Tolga Şardan olası kabine değişikliğinde güvercin modeline dikkat çekti

5 saat süren ekonomi zirvesi sona erdi