Akşener özür diledi, Oral disipline sevk edildi!

Yayın tarihi: 9 Haziran 2022 Perşembe 2:37 pm - Güncelleme: 9 Haziran 2022 Perşembe 5:29 pm

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti Milletvekili İbrahim Halil Oral’ın “Alevi” açıklamaları nedeniyle CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan özür diledi. Akşener’in özrünün ardından flaş bir gelişme daha yaşandı. İYİ Partili Oral, disiplin kuruluna sevk edildi.

İYİ Parti Milletvekili İbrahim Halil Oral’ın, CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile ilgili olarak yaptığı “Alevi kimliği Sünniler için endişedir” açıklamasının ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den özür geldi.

Akşener, konuşmasında şunları söyledi:

“Ankara milletvekilimiz Halil İbrahim Oral bir YouTube kanalında bir konuşma yaptı. Ben başkalarının yaptığını, bizlerin yapmasını kesinlikle tasvip etmiyorum. Alevilik üzerinden yapılan her türlü tarife kim için olursa olsun şiddetle reddediyorum. Sayın Kılıçdaroğlu olmak üzere üzülen her bir kardeşimden İYİ Parti Genel Başkanı olarak özür diliyorum.

Bizim gibi ailelerin evlerinin her birinde mutlaka Ali, Hüseyin, Hasan vardır. Ali cesurdur, Ali zor zamanımızda ‘Medet ya Ali’ dediğimiz bir büyüğümüzdür. Dolayısıyla Hz. Ali’yi sevenlerin, inananların üzülmesine, incinmesine müsaade etmeyeceğim gibi onların üzülmesine, onların incinmesine çok üzüldüğümü ifade ediyor ve tekrar sayın Kılıçdaroğlu başta olmak üzere her bir kardeşimden ayrı ayrı özür diliyorum.”

ORAL DA ÖZÜR DİLEDİ

İbrahim Halil Oral da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla özür diledi. Oral, “Bir YouTube kanalında yaptığım açıklamaların yanlış anlaşılması ve kullandığım bazı özensiz ifadeler sebebiyle başta Sayın @kilicdarogluk ve Alevi kardeşlerim olmak üzere tüm milletimizden özür diliyorum” ifadelerini kullandı.

DİSİPLİN KURULUNA SEVK EDİLDİ

İYİ Parti, Oral’ı disiplin kuruluna sevk etti. Partiden yapılan yazılı açıklamada; “İYİ Parti TBMM Yönetim Kurulu’nun 09.06.2022 tarihinde gerçekleştirmiş oldugu Yönetim Kurulu toplantısında, Ankara Milletvekilimiz Sayın İbrahim Halil Oral’ın, katıldığı Ankara Masası isimli YouTube kanalında yaptığı, vatandaşlanmızın inançları ve değerlerine ilişkin açıklamaları sebebi ile İYİ Parti Tüzüğümüzün 74. maddesinin atfı ile TBMM Grup iç yönetmeligimizin 9. 10. ve 12. maddeleri uyarınca; TBMM Parti Grup Disiplin Kuruluna sevkine İYİ Parti TBMM Grup Yönetimi tarafından oybirliği ile karar verilmiştir. Kamuoyunun bilgisine arz olunur” ifadelerine yer verildi.

İYİ Parti TBMM Grup Başkanlığı’ndan yapılan açıklama

İYİ Parti’de Kılıçdaroğlu tartışması! Vekilin ‘Alevi’ açıklamasına tepki