Akşener’den kariyer sınavı çıkışı! ‘Öğretmenlere reva görülen eziyet kabul edilemez’

Yayın tarihi: 23 Ağustos 2022 Salı 12:53 am - Güncelleme: 23 Ağustos 2022 Salı 12:53 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın öğretmenlik kariyer sınavının boykot edilmesinin TBMM’ye saygısızlık olduğu iddiasının ardından bir tepki de İYİ Parti Lideri Akşener’den geldi. Akşener, “Öğretmenlerimize reva görülen eziyet kabul edilemez” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğretmenlerin maaşlarını artırılması için dayatılan kariyer sınavının boykot edilmesini Meclis’e saygısızlık olduğunu iddia etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın aba altından sopa gösterdiğini savunarak öğretmenlere çağrı yaptı. Kılıçdaroğlu, “Bu muameleye eyvallah ederseniz, ezilirsiniz. Son çağrım, bu sınava girmeyin!” dedi.

Öğretmenler tek yürek: Sınav değil itibar istiyoruz!

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’ndan sonra bir tepki de İYİ Parti  Genel Başkanı Meral Akşener’den geldi. Meral Akşener, öğretmenlik mesleğinin kariyere indirgenemeyeceğini belirterek kutlu bir ülkü olduğunu vurguladı.

Kılıçdaroğlu’ndan öğretmenlere çağrı: Erdoğan’ın tehditlerine boyun eğmeyin rencide edici sınava girmeyin

“Kariyer adı altında öğretmenlerimize reva görülen eziyet kabul edilemez” diyen Akşener, Twitter hesabından şunları dile getirdi:

“Öğretmenlik kariyer değil kutlu bir ülkünün mesleğidir. Kariyer adı altında öğretmenlerimize reva görülen eziyet kabul edilemez. Değerli meslektaşlarım, hiç merak etmeyin. Atatürk’ümüzün büyük vizyonuyla öğretmenlerimize hak ettiği itibarı yeniden kazandırmamıza çok az kaldı”

 

Öğretmenlere uzmanlık sınavı öncesi trollük baskısı