Akşener’den esnafa ‘Millet İttifakı’ yanıtı: Tabii ki yok

Yayın tarihi: 15 Eylül 2021 Çarşamba 4:06 pm - Güncelleme: 15 Eylül 2021 Çarşamba 4:09 pm

Ardahan’da esnafı ziyaret eden İYİ Parti lideri Meral Akşener, Millet İttifakı ile ilgili, “İyi gidiyor, problem yok değil mi?” sorusuna “Hayır, tabii ki yok” yanıtını verdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, esnaf ziyaretlerine Ardahan’da devam etti. Bir esnafın Millet İttifakı’nın son durumu sorduğu Akşener, “Bu ülkenin önünü tıkamayacağım, senin gibilerini de hayal kırıklığına uğratmayacağım” dedi.

Akşener’le bir esnaf arasından şu diyaloglar yaşandı:

Esnaf: Ya tabii ki. Şimdi devlet şu an diyor ki KOSGEB, şu, bu. Ya herkese versin, KOSGEB nedir? Burası 400 milyara (bin) mal oldu bana. Ben devletten bir kuruş herhangi bir şey almadım. Ben anlamıyorum ki KOSGEB’i, kim alıyor? KOSGEB’i söyler misiniz kim alıyor? Başkanım işi boşver. Zaten siz bizden daha iyi biliyorsunuz bütün esnafın halini. Millet ittifakı ne oluyor, siz onu söyleyin.

Akşener: İyi gidiyor.

Esnaf: İyi gidiyor değil mi? Problem yok değil mi?

Akşener: Hayır, tabii ki yok.

Esnaf: Tamam. Biz her gün takip ediyoruz da uzun zamandır. Öyle bir şey olmayacak değil mi?

Akşener: Yok, yok.

Esnaf: İçim rahat etti. İş olur bir şekilde o önemli değil.

Akşener: Yok yok.

Esnaf: Bizim geleceğimiz önemli, çocuklarımız önemli.

Akşener: Yok, yok. Bak şöyle. Neden yanılıyor biliyor musunuz herkes? Şimdi Cumhur İttifakı’nın iki büyük, yani resmi iki ortak var. Biri AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi, Vatan Partisi bir de Büyük Birlik var. Vatan Partisi yandan. Dört siyasi partinin birbiriyle olan ilişkisi tek bilek, et, tırnak. Tek yürek vaziyetinde. Dolayısıyla daha duygusal bir ittifak. Bizimki daha rasyonel, daha gerçekçi bir ittifak. Sizlerin problemlerine daha iyi elbette farklı çözümlerimiz olacak. Yani kurumsal yapılarımızı biz muhafaza ediyoruz. Ama buradan şöyle bir sonuç çıkıyor. ‘Ben senin için ölürüm’ demiyoruz birbirimize ama biz sizin taleplerine, yani seçmenin taleplerine uygun tavır koyuyoruz. Bir şey daha var. Bizde demokrasi var. Hem CHP’de hem bizde demokrasi var. Bir de bizim arkadaşlarımız liderlerinden korkmuyor. Belediye başkanından milletvekiline, il başkanından genel başkan yardımcısına herkes hür, bağımsız.

“SENİN GİBİLERİ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATMAYACAĞIM”

Esnaf: Şu tablo çok güzel. CHP, belediye başkanımız burada, siz buradasınız. Sanki bir bütünüz. Değil mi? Öyle olacağız inşallah. Bizi korkutmayın lütfen. Her şey inşallah iyi olacak. Her şey çok güzel olacak inşallah.

Akşener: Adın ne senin?

Esnaf: Olgun benim ismim.

Akşener: Merak etme.

Esnaf: Tamam.

Akşener: Bak arkadaş, ben bu ülkenin, herkesin huzurunda söylüyorum. Bu ülkenin, senin gibilerin, bu ülkenin önünü tıkamayacağım. İki; senin gibileri hayal kırıklığına uğratmayacağım. Daha bunun ötesi var mı oğlum?