Akşener’den Erdoğan’a İmralı tepkisi! Allah muhabbetinizi arttırsın

Yayın tarihi: 26 Ocak 2022 Çarşamba 11:44 pm - Güncelleme: 27 Ocak 2022 Perşembe 12:28 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı canlı yayında İmralı ile ilgili yaptığı açıklamaya İYİ Parti Lideri Meral Akşener, “Allah muhabbetinizi arttırsın” diyerek tepki gösterdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NTV’de katıldığı programda kendisine sorulan,”İmralı Demirtaş’ın açıklamalarından rahatsız dediniz. Devletin elinde böyle bir bilgi mi var?” sorusuna “Var ki söylüyorum” şeklinde cevap vermişti.

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, sosyal medya hesabından Erdoağan’a “Allah muhabbetinizi arttırsın” diyerek tepki gösterdi.

Meral Akşener geçtiğimiz günlerde aynı konu üzerinden, “Yargılaması süren Selahattin Demirtaş’ı terörist başı Öcalan’a şikayet etti. Rezalete bakar mısınız? Eğer İmralı’dakini çıkarmanın peşindeysen orada duracaksın. Sakın ha” ifadeleri ile Erdoğan’a tepki göstermişti.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da İmralı ile yapılan görüşmeler üzerinden Erdoğan’a yüklenmişti. Kılıçdaroğlu, 35-40 yıldır çözülemeyen Kürt sorunu için meşru bir organa ihtiyaç duyulduğunu belirterek, “Devlet dediğiniz kurum gayrimeşru bir organla muhatap olmaz. Erdoğan bunu yaptı. Devleti, İmralı ile muhatap kıldı. Mesela İmralı meşru bir organ değil. Meşru organ kimdir? HDP’yi meşru organ olarak görebiliriz. Eğer bu sorun çözülecekse meşru bir organla çözebiliriz” şeklinde konuşmuştu.

ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A SEZEN AKSU TEPKİSİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cami açılışında yaptığı konuşmada Sezen Aksu’nun şarkı sözleri üzerinden kullandığı “Hz. Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz. O uzanan dilleri yeri geldiğinde koparmak bizim görevimizdir” sözleri hakkında bugün katıldığı NTV’deki canlı yayında bir açıklama daha yaptı.

Erdoğan kullandığı cümlelerin Sezen Aksu’ya yönelik olmadığını belirterek, “Benim açıklamalarım Sezen Aksu’ya değildi. Sezen Aksu, Türk müziğinin önemli bir ismidir. Şarkılarıyla insanımızın duygularına tercüman olmuş bir sanatçıdır” ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Erdoğan’ın sözlerinde geri adım attığını söyleyerek, “Cümle alem biliyor ki camideki o sözleri Sezen Aksu için söyledin. Ertesi gün basında yer almasın diye İletişim Başkanlığı kendini paraladı… Şimdi: (R) Şimdi: Geri Vites (R)eiste, geri vites yok diyenler dönüp dönüp izlesinler” ifadelerini kullandı.

Erdoğan bakanlığın denetimindeki yollardan da İBB’yi sorumlu tuttu