Akşener anlaşmayı değerlendirdi: Bu gürültü niye çıktı onu anlayamadık

Yayın tarihi: 6 Mart 2020 Cuma 9:41 am - Güncelleme: 6 Mart 2020 Cuma 9:58 am

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Fox TV’de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat programına konuk oldu. Dün Moskova’da gerçekleşen görüşmeye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akşener, muhalefet olarak hiçbir bilgiye ulaşamadıklarından şikâyet ederek, Erdoğan’a liderler düzeyinde toplanma çağrısında bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Moskova’da yapılan İdlib zirvesi konusunda AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhalefet partilerinin liderlerine bilgi vermesi gerektiğini söyledi.
FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın konuğu olan Akşener, Erdoğan ile Putin arasında yapılan görüşmeyi değerlendirdi:

Ateşkes ilan edilmesini olumlu karşıladık Mehmetçiğin can güvenliği açısından. Putin’in ve Esad’ın kazanımlarının yerinde bulunduğunu gördük. Soçi ile benzerlikleri var, dolayısıyla bu gürültü niye çıktı onu anlayamadık. İdlib’in arkasında kalan gözlem noktalarımız gözlem noktalarımız Suriye ordusu tarafından çevrili. Basından öğrenebildiğimiz kadarıyla birinci adımı olumlu, diğer konularda bir soru işareti var.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’a “Esad’la görüşüldü değil mi” sorusunu hatırlatan Akşener, şu yorumu yaptı:

Suriye yönetiminin başındaki şahsın bu mutabakat içinde olduğunu anlıyoruz.

Muhalefet olarak hiçbir konuyu Erdoğan’dan öğrenemediklerini söyleyen Akşener, Cumhurbaşkanı’na teklifini şöyle açıkladı:

Hem mutabakat hem de Suriye ile ilgili olarak Erdoğan’ın liderlere bilgi vermesinin Türkiye açısından doğru olacağını düşünüyorum. Bizler görüşlerimizi ancak sizlerin aracılığıyla ya da Salı günleri toplantılarda dile getirebiliyoruz.