Akşener’den ABD’li Bolton’un sözlerine tepki! “Erdoğan’ı desteklemeye yönelik”

Yayın tarihi: 20 Ocak 2023 Cuma 3:47 pm - Güncelleme: 20 Ocak 2023 Cuma 3:47 pm

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, Türkiye’nin NATO üyeliği ve genel seçimler ile ilgili görüşlerini paylaşan eski ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’a sosyal medyadan yanıt verdi. Akşener, “Millet irademizi hedef alan bu açıklamaların her biri ülkemizin içinde bulunduğu bu karanlık dönemin devamlılığını sağlamaya, dış politikayı iç politikaya malzeme etmeyi alışkanlık haline getirmiş sayın Erdoğan’ı desteklemeye yöneliktir.” dedi.

Eski ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, geçtiğimiz günlerde Wall Street Journal gazetesinde kaleme aldığı yazıda, NATO’nun Türkiye’yi ittifaktan çıkarması ya da üyeliğini askıya alması çağrısında bulunmuştu.

Genel seçimlere ilişkin de görüşlerini paylaşan Bolton, “Türk seçmenler haziranda ülkelerini geri alma şansına sahip olacaklar. Muhalefet adaylarının gerçek bir şansı var. Muhalefet 2019’da İstanbul, Ankara ve İzmir gibi şehirlerde önemli belediye seçimlerini kazandı. Bu, Sayın Erdoğan’ın seçim sürecini yozlaştırma çabalarına rağmen oldu” ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye’nin NATO üyeliği ile ilgili de konuşan Bolton, “”Türkiye’nin üyelikten çıkarılması ya da üyeliğinin askıya alınmasının ciddi olarak düşünülmesi elbette ki vahim bir durumdur. Ancak ittifak Erdoğan’ın zehirli davranışlarıyla yüzleşmeyi başaramazsa işler daha da kötüye gidecektir” demişti.

“TÜRK MİLLETİ BAĞIMSIZLIĞINA SAHİP ÇIKACAK”

Bolton’un sözleri Türkiye’de tepkiyle karşılanırken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de konuyla ilgili sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı.

‘Bağımsızlık’ vurgusu yapan Akşener, “Büyük Türk Milleti, her daim hür yaşamıştır ve hür yaşamaya devam edecektir. Tıpkı 100 yıl önce olduğu gibi Cumhuriyetimizin yeni asrında da; Bağımsızlığına sahip çıkacak, iradesini hiçbir ülkenin ve hiçbir yapının kirli siyaset oyunlarına alet etmeyecektir” dedi.

“ERDOĞAN’I DESTEKLEMEYE YÖNELİKTİR”

Akşener açıklamasının devamında ise şu ifadeleri kullandı: “Millet irademizi hedef alan bu açıklamaların her biri; Ülkemizin içinde bulunduğu bu karanlık dönemin devamlılığını sağlamaya, dış politikayı iç politikaya malzeme etmeyi alışkanlık hâline getirmiş sayın Erdoğan’ı desteklemeye yöneliktir.

“YERLİ YABANCI HADSİZLER GERÇEĞİ DEĞİŞTİREMEYECEK”

“Ama hiç kimse merak etmesin; Türk Milleti, sandıkta her türlü vesayete ve güç odağına büyük bir demokrasi dersi verecektir! Söz de, karar da milletimizindir! Yerli, yabancı hadsiz açıklamalar da bunları fırsat bilen hamaset simsarları da bu gerçeği değiştiremeyecektir!”

John Bolton’un elinde tuttuğu not tartışma yarattı