Akşener: Yeni Cumhurbaşkanı Almanya Cumhurbaşkanı gibi olacak

Yayın tarihi: 30 Eylül 2021 Perşembe 4:03 pm - Güncelleme: 30 Eylül 2021 Perşembe 4:43 pm

Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu’nun ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu. Akşener, ekonomi politikalarındaki hatalara dikkat çekti.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İYİ Parti Lideri Meral Akşener’e İYİ Parti Genel Merkezi’nde bir ziyaret gerçekleştirdi. İki lideri görüşmenin ardından kameralar karşısına geçerek bir açıklama yaptı.

Akşener, “Memleketin önemli meselelerini istişare etme fırsatı bulduk. Ziyaretleri için teşekkür ediyorum. Bu istişarelerimiz elbette devam edecek” dedi.

“Başbakanlığa adayım” diyerek yeni bir sistem için çalışacaklarını anlattığını söyleyen Akşener, Cumhurbaşkanlığı’na aday gösterecekleri ismin seçimi kazanacağını ifade ederek “Sayın Erdoğan’ın mutlu mutlu kullandığı o yetkileri kullanmayacak ve parlamenter sisteme geçişin çok ivedilikle sağlanmasıyla beraber Almanya Cumhurbaşkanı gibi olmaya devam edecek” dedi.

ERDOĞAN-PUTİN GÖRÜŞMESİ

Akşener’in açıklamaları şöyle oldu:

“Sayın Erdoğan’ın son dönemlerde bir alışkanlığı var. Kimsenin, devlet görevlisinin olmadığı görüşmeler. Ne konuşuldu, ne oldu bu ülkede kimse bilmiyor sadece sayın Erdoğan biliyor. Soçi dönüşünde verdiği bir beyanat var sayın Erdoğan’ın parlamenter sisteme dair bir bakış açısı var. Partili Cumhurbaşkanlığı savunmuş sayın Erdoğan ancak bizler Soçi’deki ya da Biden ile görüşme gibi istişarelerden uzak davranış biçiminin aslında tek adam sisteminin oluşturduğunu biliyoruz.

“BAŞBAKANLIK MESAJI”

Ne söylediğim çok açık ifade ettim. Dolayısıyla bir sistemin tartışılması gerektiğini…Millet İttifakı’nın adayını herkes çok merak ediyor. Daha önce bir programda alsınlar seçim kararını 13. cumhurbaşkanı Millet İttifakı olacak demiştim. Benimle ilgili zaman zaman ortaya konan sorulara da net bir şekilde cevap verdim.

DOLARDAKİ YÜKSELİŞ

Sayın Erdoğan talimat verdi. Özerk olduğu iddia edilen Merkez Bankası Başkanı talimatı yerine getirdi. Sayın Erdoğan’ın müthiş ekonomistliğinin ispatı için kendini yerden yere atan bir bürokrasi anlayışı ile karşı karşıyayız. Demek ki neymiş ekonomi içinde kanun, hukuk, adalet, demokrasi gerekiyormuş. ‘Tak diye söyledi şak diye’ yapıldı.”