Akşener ve Yavaş’ı hedef alan Çin’in Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı

Yayın tarihi: 6 Nisan 2021 Salı 5:54 pm - Güncelleme: 6 Nisan 2021 Salı 6:13 pm

Çin‘in Ankara Büyükelçisi Liu, Büyükelçiliğin sosyal medya hesabından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı hedef alan paylaşımlar nedeniyle Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Barın katliamı konulu sosyal medya paylaşımlarına tepki göstermişti.

Çin elçiliğinden Meral Akşener ve Mansur Yavaş’a kınama

Kınama sonrası Çin’in Ankara Büyükelçisi Liu, Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

5 Nisan 1990’da yaşanan Barın Katliamı’nı eleştirerek olaylarda yaşamını yitirenleri sosyal medya hesaplarında anan Akşener ve Yavaş’ın paylaşımına karşılık Çin’in Ankara Büyükelçiliği şu açıklamayı yaptı:

” Xinjiang (Sincan) Uygur Özerk Bölgesi, Çin toprağının ayrılmaz bir parçasıdır. Bu dünyaca kabul edilen ve tartışılamaz bir gerçektir. Çin tarafı, herhangi bir kişi veya gücün Çin’in egemenliğine ve toprak bütünlüğüne herhangi bir şekilde meydan okumasına kararlılıkla karşı çıkmakta ve bunu şiddetle kınamaktadır. Çin tarafı, haklı karşılık verme hakkını saklı tutmaktadır.”