Akşener: PKK’lıysam beni tutuklayın şerefsizler

Yayın tarihi: 2 Mayıs 2023 Salı 2:49 pm - Güncelleme: 2 Mayıs 2023 Salı 4:21 pm

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Afyonkarahisar’da yurttaşlara seslendi. Akşener, Cumhur İttifakı’nın “terör örgütüyle işbirliği yapıyorsunuz” iddialarına, “Dokunulmazlığım yok PKK’lıysam tutuklayın şerefsizler” diye yanıt verdi.

Türkiye 14 Mayıs seçimlerine adım adım yaklaşırken partilerin ve adayların seçim çalışmaları da hızlandı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ABB Başkanı ve Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Mansur Yavaş ile birlikte Afyonkarahisar’da yurttaşlara seslendi. Cumhur İttifakı’ndan Millet İttifakına atılan terör suçlamasına sert cevap veren Akşener,  “Eğer ben PKK’lıysam derhal beni tutuklayın şerefsizler” dedi.  AKP’den Milletvekili adayı olan ve bakanlıklarının imkanlarıyla seçim çalışması yürüten Bakanların attığı iftiralara da yanıt veren Akşener, “Kafayı yemiş bir grup tarafından yönetildiğimiz ortaya çıktı” ifadelerini kullandı.

Akşener’in konuşmasından satır başları şöyle:

“TUTUKLAYIN BENİ ŞEREFSZİLER”

” ‘İyi partiye oy verirseniz Kılıçdaroğlu seçilirse bu bir darbe olacakmış biz HDP PKK ile haşır neşir olacakmışız’ Kafayı mı yediniz. Eğer ben PKK’lıysam derhal beni tutuklayın şerefsizler… Ne işe yarıyorsunuz. Nasıl tahammül ediyorsunuz tutuklayın… PKK kanlı bir terör örgütüdür. Mücadele etmeyen haindir. Barışmaya çalışan hain oğlu haindir. Gaffar Okkan aynı zamanda benim meslektaşım. Ben eski İçişleri Bakanı’yım birlikte çalıştık. Bana laf eden çakallar sizin sağ elinizde Hizbullah var Gaffar Okkan’ın katilleriyle birliktesiniz. Aynı zamanda Sinan kardeşimin gencecik bir akademisyen iki küçük çocuğu gencecik bir eşi var… Başkentin orta yerinde gececik bir baba katledildi. Azmettirenler belli… Ey Recep bey sen bu ülkenin tek adamısın… Nasıl oldu da bulamadın. Dayan oğlum iki hafta kaldı. İşte burada bulunan kişi var ya azmettiricisini de katilini de yakalayacak. Hesap soracak hesap… Muhsin başkanın da hesabı sorulacak.”

“KAFAYI YEMİŞ GRUP TARAFINDAN YÖNETİLDİĞİMİZ ORTAYA ÇIKTI”

“Kafayı yemiş bir grup tarafından yönetildiğimiz ortaya çıktı. Biri çıktı dedi ki, ‘bunlar kazanırsa erkek erkeğe evlilikler normal olacak’ yahu onca problem arasında hangi akıl erkekle erkeğin evleneceğinin serbest kalacağını düşünür. Daha da ileri gitti bu fantezi… Erkekle hayvanın evlenmesini de serbest bırakacakmışız… O gitti başkası geldi. Bu arkadaş kadar FETÖ övgüsü yapan birini görmedim. Adalet Bakanı çıktı biz kazanırsak FETÖ’cüler kazanmış olacakmış… Yahu sen gelirdin anlattırdın anlatırdın bazen MHP’den bazen CHP’den birileri kızarlardı. O sakin görünüşlü arkadaş döner onlara bağırır bir FETÖ övgüsü Kitap yazılacak gibi… Ne ara sen bizi FETÖ’cu yaptın da kendin FETÖ’cülükten kurtuldun… Bir başkası Başbakanlık yapmış bir arkadaş Binali Yıldırım’dan bahsediyorum… İstiklal Marşı’nı kağıttan okuyamadın. Ama bizi işgal gücü yaptı adam… Ne ara işgalci olduk.”

Meral Akşener: Emekliye ve emekçiye yüzde 50 zam yapacağız

VAATLERİNİ SAYDI

“82 puan alan çocuklar 94 puan alan çocuklar atanamıyor ama AKP içinde dayısı olanlar 64 puanla atanıyor… Başka bir dümen daha var. Belediye başkanlarının dekanların rektörlerin özel kaleminde AKP’lilerin çocukları 1 ay çalışıyor yüksek maaşla bir yerlere konuyor. Biz ne yapacağız. Tabi önce 1 oy Kemal’e 1 oy Meral’e… Kılıçdaroğlu’nu alkışlarla makamına göndereceğiz Recep beyide emekli edeceğiz. Atanamayan öğretmeyen öğretmenlere ne yapacaksın kardeşim. çiftçiyi köylüyü zarara uğratmayacağız. Sanayi tesisleri açacağız işsizliği önleyeceğiz…”

Ankara’da AnkaPark diye bir yer ver henüz Mansur bey anlatmadı. Bu jeliboncu neden dinozorlara bu kadar düşkün? 16 Milyar TL harcanmış. Bu parayla Afyon’da kaç fabrika açılırdı? Türkiye’deki tüm gençlerin KYK borçları ödenmiş olurdu.

18 – 26 yaş gurubu arasındaki tüm gençlere iş bulana kadar 2 bin 500 lira maaş vereceğiz. Koşulsuz şartsız. Buna evde yaşayan kadınlarımız dahildir.  Ben ocak ayında emeklilerimize ve emekçimize yüzde 50 zam istedim olmadı. Temmuz ayında yüzde 50 zam yapacağız diye ilan ettik. En az yüzde 50… Türkiye’nin parası var yeter ki çalınmasın.

Taşerona son vereceğiz. Sonuç itibarıyla bir şey değişecek her şey değişecek. Kadınıyla genciyle tarih yazacağız. Bir oy Kemal’e bir oy Meral’e Kahrolsun istibdat yaşasın hürriyet.

 

 

“SEÇİM  İKTİDAR DEĞİŞSİN DİYE YAPILIR”

Akşener’den önce Afyonkarahisarlılara seslenen yavaş ise şu ifadeleri kullandı:

“Millet ne taktir ettiyse ya iktidar devam etti ya da yerine yenisi geldi.  ’14 Mayıs seçiminde iktidar değişirse bu bir darbe’ diye pespaye pespaye sözler duymaya başladık.  Bunu söyleyen sayın Bakan’a söylüyorum seçim neden yapılır. İktidar değişsin diye yapılır. Biz de tam da sizi değiştirmek oradan indirmek istiyoruz. Şunu mu söylüyorsunuz ‘Seçime girin ama kazanmayın’ Böyle bir şey var mı? Bunu Ankara’da da yaptılar her yerde yaparlar. Bu iktidarın şöyle bir özelliği var. Anketlerdeki durumu görünce taktik değiştirirler her türlü iftiralar birden bire ortaya çıkar. 2019’da biz iş başına gelirken önce dedi ki sayın Cumhurbaşkanı: ‘Bu arkadaşımız 35 40 bin nüfuslu bir yerin belediye başkanlığını yaptı. Bu çok büyük bir bütçe kocaman Ankara burayı nasıl yönetecek yönetemez’ dedi. Ne oldu? Ankaralılar bizi seçtiler. Seçildikten sonra derhal israfı rant düzenini ortadan kaldırdık. 3 bin 500 kadar ihaleyi şeffaf şekilde yayınlamaya başladık. Katılımcısı sayısını arttırdık. Belediyemiz tasarruf etti. Kaldı ki o 3 bin 500 tane canlı yayınlanan ve daha da yayınlanacak olan olan ihaleler torunumun torununa kadar internette kalacak. Her yaptığımız ihalenin bedelini yaptığımız eserlerin üzerine asıyoruz. Çünkü biz kendi paramızı harcamıyoruz. Ankara halkının bize verdiği paralılarla yapıyoruz. 5 katrilyon eski dönemin borcunu ödedik. Bir de bize topal ördek muamelesi yaptılar. 8 Nisan’da görevi aldık 28 Nisan’da Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle gelirlerimizi azaltacak şekilde uygulama yaptılar. Eski dönemde eski Belediye Başkanının çöp projelerine para yatırıp asli olarak yapması gereken mesleği beceremeyip götürüp ulaştırma bakanlığına verdiğini biliyoruz. Ulaştırma Bakanlığı Çay Yolu metrosunu yapmış bizden önceki sayın Tuna’ya devretmiş. Demiş ki ‘Bilet parasının belli bir miktarını bize ödeyeceksin. Biz bu parayı öyle tahsil edeceğiz’ Fakat birden bire 28’inde kararname değişti. Bütçeden yüzde 5 kesilecek diye. Ne oldu 4 yılda benden kesilmesi gereken para 80 milyon lirayken 1.7 milyar… Eski parayla 1 katrilyon 700 bin lira kesildi ki Mansur Yavaş Ankaralılara az hizmet etsin diye. Ben mi cezalandırıldım Ankara halkı mı? 2019’dan beri yatırım programında olan ve metrosu olmayan tek başkent Ankara’nın Keçiören uzatması yatırım programında olmasına rağmen yapmıyorlar. İstanbul’da Ekrem Başkanla metro yarıştırıyorlar. Yaptığımız çalışmalar sonucunda Uluslararası Şeffaflık derneğinden şeffaflık ödülü aldık. İngiltere’den de Dünya Belediye Başkanları Başkent ödülünde yılın başkanı seçildik.  Anakra halkının paraları 25 yıldır alınır pahalı su satılır çöp projelere yatırılır… Ben şu eseri bıraktım diye övülürdü. Halbuki Ankara’da 2013 yılından beri nüfus artmasına rağmen 1 tane otobüs alınmamasına rağmen 400 tane otobüs aldık. Ankara’da bir çok köyde kanalizasyon yoktu sular tankerle gidiyordu.”

ANKARA’DA YAPTIKLARINI ANLATTI

“Dediler ki bunlar gelirse sosyal yardımları kesecekler şimdide Aile Bakanlığı’ndan yardım alanlara diyorlar ki bunlar gelirse sizin yardımlarınızı kesecek. Eskiden yardımlar kolilere dolduruluyordu. Nedense bunların ihalelerini de hep aynı müteahhit kazanıyordu.  150 200 milyon liralık alım yapılıyordu. O da makarnayı bulguru nohudu bile yurt dışından ithal ediyordu. Kapı kapı dağıtılıyordu. Göstere göstere insanları incite incite yardım yapılıyordu… Başkent kart isminde bir kart yaptık parayı yüklüyoruz. O aile köylere kadar manava bakkala gidiyor… Esnaf da  kazanıyor aileler ihtiyacını da karşılıyor. Bir elin verdiğini bir el görmüyor artık…  Sınava girecek çocukların hepsinin sınav ücreti yatar, okula giden çocuklara harçlık yatar,  baktık ki ekonomik kriz nedeniyle 158 bin adetle aldığımız  destek alan sayısı 200 bini geçti. mağduriyetin arttığını gördük… Tam 200 bin aileye 3’er ay müddetli 500’er liralık yardım yaptık çocukları üşümedi.”

“YAPTIĞI ESER BIRAKMAK DEĞİL”

“Ankara Büyükşehir Belediyesi 16 milyarı AnkaPark’a gömdü. Şehre girerken gördüğünüz o  kapılara harcanan para 235 milyon lira bugünün parasıyla… Sonra diyorlar ki biz eser bıraktık… Bunun adı eser bırakmak değil… Halkın parasını sağa sola atmak…

Çağırdık çiftçileri sizin için ne yapabiliriz dedik… İlk yıl nohut tohumu dağıttık.. Satamayız dediler. Başkent marketler kurdum kadın kooperatifler kurdum. Yaptılar, ürettiler… O çiftçilerin tam 4 buçuk katrilyon parayı koyduk… Millet İttfiak’ı geldiğinde inşallah tarımı destekleyecek…”

“HÜDA PAR’I KENDİ LİSTELERİNE ALDILAR”

“İstanbul düşerse Kudüs düşer dediler. Binali’yi mi seçeceksiniz dediler. Sisi’yi mi seçeceksiniz dediler… Şimdi Sisi’yle görüşmelere başladılar… Çözüm sürecinde sürekli mesai yaptıkları arkadaşları var ya onların içinde 33 askerimizin şehit edilmesinin planını yapan Osman Öcalan’ı AKP’ye destek olsun diye devlet televizyonuna çıkarttılar. Bebek katilinden mektup getirip Anadolu Ajansın’da okuttular. Neden İstanbul seçimini kazansınlar diye… Bizim PKK ile işimiz olmaz. HÜDA PAR’ın da istekleri bellidir. Biz hepsine karşıyız. Sonucu olan HÜDA PAR’ı kendi listelerini aldılar HDP kendi başına Yeşil Sol listesinden gidiyor… Diyor ki siz iş birliği yapıyorsunuz. Yalan söylüyorlar. Diyorlar ki listemizde ama onlarla işbirliği yapmıyoruz… Gaffar Okkan’ın katilleri bunlar. HÜDA PAR beni de savcılığa şikayet etmiş… Omzumda madalyamdır…”

“GÜVENLİK POLİTİKALARI DEĞİŞMEZ”

Ülkemizin savunması için yapılan her şeye sıcak bakarız. İHA’lar 90’lı yıllardan beri üretiliyor. Daha da geliştirildi. Anadolu gemisinin yapıldığı tersane 72 yılında yapıldı ama o zaman bu işlere emek verenler bunları siyasete alet etmedi. Maalesef kışlaya okullara camiye siyaset sokuldu. Nasıl öncekiler size bunu devrettiyse siz de devredeceksiniz bize düşen onları daha da geliştirmek… Ülkemin sınırını tehdit eden her kesin üzerine yağacak. Kimsenin şüphesi olmasın. Devletin güvenlik politikaları değişmez. 21 yıl çok uzun bir süre olduğu için yeni bir iktidarın neler yapacağını insanlarımız göremiyor. Ama Ankara’da rant düzeni nasıl ortadan kalktıysa Türkiye’de de refah dönemi olacak. Eski jeliboncu başkana 23 yıl Ankara emanet edildi. Bir oğluna televizyon kanalı diğerine spor kulübü alarak kaynakları oraya aktardılar.