Akşener ve Babacan’dan ‘iş birliği’ için ilk sinyal

Yayın tarihi: 5 Ekim 2021 Salı 11:47 am - Güncelleme: 5 Ekim 2021 Salı 11:47 am

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede ‘iş birliği’ sinyali verilirken, cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin ‘ilkeler bütününün’ ortaya çıktığı söylendi.

İYİ Parti Genel Başkanı meral Akşener, sabah saatlerinde DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ı DEVA Partisi Genel Merkezi’nde ziyaret etti. İki lider görüşmenin ardından ortak basın açıklaması gerçekleştirdi.

Babacan, güçlendirilmiş parlamenter sistemle ilgili 6 siyasi partinin çalışmalarının hazırlandığını söyledi. Partiler arası görüş alışverişi yapıldığını söyleyen Babacan, “Özlediğimiz tablo birbirinden farklı değil. Arkadaşlarımız 2 haftada bir toplanarak 4-5-6 ayrı sistemi en azından ilkeler bazından tek bir sistem haline getirebilecek miyiz diye bunun arayışında olacaklar.” dedi.

“İLKELER BÜTÜNÜ ORTAYA ÇIKTI”

Akşener ise açıklamasında “Türkiye’ye dair pek çok konuda istişarede bulundu. Bir de parlamenter sisteme dair dün kendilerinin açıkladığı daha önce de bizim açıkladığımız; biz ‘iyileştirilmiş güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş diyoruz. Diğer siyasi partiler güçlendirilmiş parlamenter sistem diyorlar. Hepimizin kendi renklerini içine kattığımız ama sonuçta bir ilkeler bütünü ortaya çıktı şekilleniyor. Bir de seçime doğru gidiliyor, bu seçimde parlamenter sisteme geçiş ya da bu ucube sistemde kalış üzerine rekabet ortamı oluşacak. Bizler açısından son derece faydalı bir görüşme oldu. Bu görüşmeleri sıklaştırma kararı aldık. Türkiye 20 yıldır hadi neyse son 10 yıldır istişare etmeyi unuttu.” ifadelerini kullandı.

“PSİKOLOJİK OLARAK SEÇİMİ KAYBETTİKLERİNİ BİLİYORLAR”

Akşener, Cumhur İttifakı’nın Millet İttifakı’nın adayına yönelik yapılan açıklamaları eleştirdi. Akşener, “Millet İttifakı’nın adayını merak edip sıfatlar ekliyorlarsa bu işte bir şey var demektir. Psikolojik olarak Cumhur İttifakı seçimi kaybettiklerini biliyor. Kendilerine tavsiyem 13’üncü cumhurbaşkanının kim olacağını görmeleri için erken seçim yapsınlar” dedi.

Ali Babacan’dan ittifak açıklaması

Meral Akşener: Başbakanlığa adayım